PSIHOLOG,PSIHOTERAPEUT,PSIHIJATAR?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PSIHOLOG,PSIHOTERAPEUT,PSIHIJATAR?!

Post od zmaj76 »

Može li neko da preporuči nekog kvalitetnog psihologa,psihoterap. ili psihijatra u Kragujevcu,nebitno da li radi privatno ili u kbc-u,koji, ako radi privatno , nije baš u fazonu samo da uzme kintu :roll: ...hvala unapred :wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Aloooo,Kragujevčani ?!!! :roll: :-?
da li je moguće da vas nema?!
:roll:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

:roll: :roll: :-? :D
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Alo , ljudi ?!!!!! :roll:
:( dajte , javite se , zaista mi se ne ide kod ambulantnog psihijatra koji ce me kljukati sedativima,ma ok, i ako treba neki lekic za anksioznost ( a treba mi) , ja zaista ne zelim da mi to bude jedina opcija,treba mi dobar psihoanaliticar i psihoterapeut,
pa dajte javite se !!!
stvarno moram da krenem sto pre...bas sam u frci,tj.bedaku,zivot mi stagnira vec duuuugooooo...i totalno sam demotivisana,,,da ne duzim....
znaci dobar psihoterapet u Kg-u...
Hvala !!!
:D :D
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Nisam iz Kragujevca ja sam iz Vojvodine, ako moze da ti pomogne knjiga Kako preziveti uprkos roditeljima aujtor Margaret Reinbold, ili neke knjige popularne psihologije. Meni je ta knjiga promenila zivot zbog toga sto sam dete razvedenih roditelja i imala sam dosta tesko detinjstvo i mladost u toj knjizi sam nasla nesto jako dobro za sebe. Nisam otisla na psihoterapiju jer finansijski ne mogu da idem koliko bi htela, traje mesecima da bi imalo efekta. Ta knjiga ako se cita sa razumevanjem moze da ima uticaj na tebe takav da nadjes uzroke problema koji te muce, preispitas sebe, jer sve sto trenutno sprecava lose stanje npr tablete, alkohol... trajno ne resava problem. Nadam se da sam ti bar malo pomogla iako neznam razlog zasto ti treba psihoterapeut.[/b]
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Hvala ti unka,pokusacu da je nađem...mada nisam sigurna koliko knjige pomažu......znam jer sam po preporuci čitala Koelja i Veroniku.......
Hvala,bar si se ti javila :)
želim ti da ostaneš jaka,danas je to zaista potrebno........
:wink:
millabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 2:42 pm

pozdrav

Post od millabg »

Za sve probleme snagu moramo pronaci u sebi... bar sam ja tako naucila. Ponekad i kad sve izgleda crno zapravo i ne bude tako crno... volja, snaga a pre svega vera i pozitivan stav sugestivno jako dobro deluju i mnogo pomazu. Ponekad ti i prijatelji i okolina mogu dati snagu...razmisli o tome. A ja ti zelim svako dobro
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Zavisi dali ti treba Psihjatar(lekar) ili Psiholog.
zlatiborac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 8:54 pm

Post od zlatiborac »

Nekad ne pomazu ni literatura,ni snaga volje ni sl. Jednostavno neophodna je strucna pomoc da bi se nagomilana "nezdravost" izbacila iz sebe. To je malo duzi proces i nemoguce je resiti stvar preko noci...
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Zlatiborac: znam, zato i trazim savet,isla sam kod psihologa,par meseci,na terapiju zvanu transakciona analiza.poslednja "seansa" me toliko smorila da sam bila u bedaku sve vreme boravka na moru...možeš li to zamisliti...i odustala sam..moja velika mana,brzo pokleknem....a ne bih kod psihijatra,možda grešim i zvučim kao osoba puna predrasuda,ali ja njih zamišljam kao stručnjake koji se odmah hvataju za recepte...a ne treba mi i ta zavisnost od lekova...... dugo radim na sebi,sa težnjom da popravim svoje stanje,tako da sam došla do zaključka da sam i anksiozna,ovo kažem bez ikakve namere da budem pametna kako sebi sama postavljam dg,već je ,rekla bih,lakše kad problem ima ime...znaš odakle da počneš,i kako da mu priđeš
Inače volim da čitam,stvarno,pročitala sam dosta knjižica(između ostalog)na temu psihologije,možda isuviše šunda...ali više nemam koncentraciju ni za čitanje,a kamoli nešto drugo,dosta sam rasejana...
Da,negde sam našla da je drbgd postavio link na sajt o anksioznosti,poskidala sam sve na comp pa ću da iščitam ,polako,,,možda se nađe nešto..
LJUDI,HVALA ŠTO SE JAVLJATE,BAŠ MI ZNAČI !
:) :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Cao...

ne znam za Krtagujevac i psihologe tamo, ja ti mogu samo dati moje iskustvo sa skorasnjeg prvog pregleda kod psihologa...

nije mi zvanicno dijagnostikovana anksioznost, mada svi me upucuju na to ..

imam tegobe sa gubitkom daha, osecajem kao da cu pasti u nesvest... ubraznog lupanja srca i hladnog znoja narocito napolju... kuci retko kad imam takve tegobe... tako da pretpostavljam da su neki psihicki problemi...

isao sam kod psihologa i on mi je samo dao smernice o razmisljanju... da ne razmisljam o tome zasto i sta ako nego ovde i sada, kako je on to rekao... dpokazao mi je neku tehniku disanja iz stomaka ako krrene opet takve epizode napetosti, panike, straha... da kazem pa i neka se desi... nesto kao obrnuta psihologija, sta znam..

i obavezno mi je rekao da procitam par knjiga...

Viktor Frankl - neucjan vapaj za smislom, Zasto se niste ubili
Erik Berne - Koju igru igras
Tomas Haris - Ja sam OK, ti si ok

to su neka iskustva...

mozda ti pomogne dok ne nadjes nekog dobrog psihologa
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

neshar:
sve sam to procitala......strasno je znati sta su sve ljudi preziveli a imali i tada i posle tih katastrofa veliku zelju za zivotom i volju i motivaciju da
se bore.... a vecina nas ima ugodan zivot,pa eto bori se sa nekim drugim demonima...jedino nisam procitala Necujan vapaj..a htela sam,dobro da si me podsetio...
Hvala
:wink: :wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

neshar:
Tomas i Berne : literatura iz transakcione anallize...citala...
:wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

Ako znas da li negde sa neta mogu da se skinu, bilo bi super da ih ja vec procitam..
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Ne znam stvarno :roll: ,ja sam Viktora F.uzela u biblioteci a Tomasa H.kupila....i Bernea sam uzimala u biblioteci.. :wink:
Odgovori