uradjeno je,i evo dijagnoze sudskog neuropsihijatra. potrebno mi je tumacenje,prevedeno na prost srpski jezik...koristicu samo termine koji mi nisu jasni.....unapred hvala....
- " na emocionalnom planu ispoljava infantilnost,egocentrizam,i znacajnu kolicinu emocionalne napetosti
- tesko podnosi emocionalne stresove,zbog cega ispoljava rigidne kontrole ponasajnih i afektivnih ispoljavanja,sto je praceno povremenom povisenom emocionalnom napetoscu i osecajem nezadovoljstva
- od povisene napetosti brani se psiholoskim mehanizmima odbrane,pre svega projekcijom,potiskivanjem,i reaktivnom formacijom,a opisani odbrambeni mehanizmi crpe njegove energetske potencijale.
-na planu ponasanja ispoljava ispoljava usmerenost na ostvarivanje prakticnih i pragmaticnih ciljeva
- socijalno funkcionisanje odredjeno je izrazenim potrebama za spoljasnjim izvorima gratifikacije,vestinom u komunikaciji na povrsnom i situacionom nivou i narcistickim preokupacijama
- medjutim,sve opisane osobine licnosti po svom kvalitetu i intenzitetu ispoljavanja,ne izlaze iz okvira normalnosti,odnosno ne predstavljaju psihopatoloska obelezja
za suprugu...mislim bivsu zenu

-ona je osoba prosecnih intelektualnih mogucnosti,sa PASIVNO-ZAVISNOM
strukturom licnosti
- na emocionalnom planu karakterisu je hipersenzitivnost,pasivnost, znacajan kvantum unutrasnje napetosti, i infantilnost.
-na planu ponasanja karakterisu je nesigurnost,teskoce u preuzimanju odgovornosti,i sklonost da trazi podrsku i odobravanje okoline
- takodje se registruje zavisnost od spoljasnih izvora gratifikacije i potreba za nadkompenzacijom rano stecenog dozivljaja inferiornosti
- medjutim,sve opisane osobine licnosti ,po svom kvalitetu i intenzitetu ispoljavanja,ne izlaze iz podrucja normalnosti,odnosno ne predstavljaju psihopatoloske odlike
eee...aj sad...pomozite da saznam vise...pozdrav svima