Osoba bliska meni ima psihicke probleme koji traju vec 2 godine.Zivot joj je bio stresan,skoro celog zivota, plakanje,depresija,asocijalna licnost,stalne svadje i konflikti,panika,uglavnom se brani od svih,stalno prisutna i velika nervoza,nema ni jednog prijatelja ni bracnog druga.I to traje 20ak godina. Pre 2 godine pocele su da se javljaju veci problemi koji su: opsesija televizorom, stalno pali i gasi,svetlo takodje,ne moze da sedi u jednom mestu dugo,da zavrsi do kraja zapocete poslove(npr.na pola prekine jelo),dozivanje imena bez razloga.Preko dana uglavnom manje nervozna,ali pridvece nervoza se veoma pojacava i uopste je ne drzi mesto bukvalno mora da seta napolju,i vise puta.inace ostale "funkcije" i potrebe bez vecih problema.
Psihijatar pre 2 godine prepisao na pocetku lorazepam,leponex,haloperidol,flormidal,largaktil i jos neke i gasenje i paljenje svetla i televizora su skoro nestali,ali je bila ukocena tokom te terapije koja je trajala par meseci. Posle toga lekar je skinuo sve osim lorazepama i leponexa i ponovo su poceli da se vracaju simptomi ,a najvise svetla i televizor.
Pitanje za vas:Da li je terapija bila dobra?
Koja bolest je u pitanju?
Da li je potrebna psihoterapija,psihoanaliza,ne znam,pregled kod nekog drugog psihijatra i ako mogu da dobijem preporuku kod kog drzavnog/privatnog lekara u bg ili drugim gradovima
Hvala vam puno unapred
psihicki problemi gasenja i paljenja
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Poremecaj lici na nesto iz spektra psihoticnih poremecaja, dakle mislim da je terapija (bar po opisanom) bila dobra, jedino sto ne vidim da su pored navedenih lekova dati i lekovi koji sluze upravo za sprecavanje kocenja.
PO mom misljenju najbolje je ovu osobu odvesti kod nekoga ko se bavi psihoticnim poremecajima, ne mislim da je kandidat za psihoterapiju u ovom trenutku, svakako ne za psihoanalizu, moguce da se radi o veoma ozbiljnom stanju, mozda nije na odmet razmisliti ni od hospitalizacji. Svakako bi bilo pozeljno da se javi psihijatru, najbolje onome ko je vec poznaje i ko je vec lecio.
PO mom misljenju najbolje je ovu osobu odvesti kod nekoga ko se bavi psihoticnim poremecajima, ne mislim da je kandidat za psihoterapiju u ovom trenutku, svakako ne za psihoanalizu, moguce da se radi o veoma ozbiljnom stanju, mozda nije na odmet razmisliti ni od hospitalizacji. Svakako bi bilo pozeljno da se javi psihijatru, najbolje onome ko je vec poznaje i ko je vec lecio.