U proteklih pola godine sam imao isrcpno testiranje za posao u avijaciji, koje je na kraju zahtevalo i lekarski pregled za kriterijum B vazduhoplovne medicine, koji sam prosao posle svih potrebnih pregleda.
Pre par meseci tokom leta mi se cesto javljao osecaj preskakanja ili lupanja srca, pa sam i nevezano za ovaj lekarski pregled isao kod kardiologa koji je ustanovio da je sve OK. U poslednje vreme mi se ovaj osecaj gotovo uopste ne javlja.
Sa druge strane u proteklih 4 meseca mi se s vremena na vreme javi neka malaksalost (slabost) u sakama. Ne znam kako to drugacije da opisem, normalno mogu da pomeram sve, imam kontrolu, ali kad treba nesto da stisnem, recimo olovku ili da otvorim flasu, kao da me zacne neki neugodan osecaj, neka slabost, dodje mi da bacim olovku ili flasu

To mi se ne desava uvek, nego s vrmena na vreme, a moram da napomenem da je izrazenije kada unapred mislim na to kako ce se desiti kada npr. znam da treba da pocnem da pisem za 5 min.
Ovih dana sam guglajuci izraz "slabost u rukama/sakama" nabasao na mnoge teme od potpuno bezazlenih, do nekih skroz zastrasujucih, kao sto su razne zivcane bolesti, ukljucujuci i multiplesklerozu i jos neke strahote, a kako sam po prirodi hipohondra, odmah i ja pomisljam na najgore.
Sto je najinteresantnije od svega, recimo do pre 7 dana nisam uopste osecao nikakve trnce u rukama i nogama, a onda kada sam procitao da uz vecinu tih bolesti i slabosti u rukama i nogama idu i trnci, poceo sam i to da osecam povremeno. Kada recimo odem da se istrcim na kej ili da igram fudbal, simptoma skoro da i nema..., ali kada treba na pisem nesto na faxu, dodje mi da bacim olovku, mada je i to promenljivo tokom casa, npr u prvih pola sata ocajno, posle kad se udubim u pisanje, kao da "zagrejem/razradim" ruku, pa bude OK. Uz sve to dlanovi i tabani znaju da mi se znoje, ili da budu hladni kao led.
E sad mene zanima da li je stvarno to sve moguce iskljucivo iz psihickih razloga, i da li je vreme da posetim psihologa, ili da ne znam idem kod drugih doktora i tragam za nekim organskim bolestima. Eto imao sam taj kompletan pregled za kriterijum B pre 4 meseca, i prosao sam ga, posle sam jos jednom vadio krv bilo sve OK, pre toga sam isao kod kariologa i bilo je OK. Nisam samo isao da snimam glavu, mozak, zivce, itd...

Molio bih za strucan savet.
Unapred zahvalan!
PS. Inace imam 22 god i po prirodi sam dosta ambiciozan.
PS2. Poslednjih par godina mnogo vremena provodim na racunaru i to uglavnom u nekom nepravilnom, zgrcenom polozaju tela, a u poslednjih pola godine sam bas, bas pretara, skoro da i ne silazim sa njega, a pri tome jako puno kucam, zasnivam citave konverzacije na programima tipa MSN mesenger, gde sam u stanju da kucam po nekoliko sati neprekidno do kasno u noc, brzinom profi daktilografa