Postovano dr molila bih vas za savjet
Posto je malena imala 2 puta napad krupa zadnji put sa temperaturom i upalom pluca sad me strah za dalje
Moja pitanja su do koje godine je krup opasan i da li se kako moze sprijeciti, sada me strah da ce svako curenje nosa ili grlobolja zavrsiti krupom ili ne daj boze upalom pluca
Jos nesto prije napada krupa ona nije imala neke simptome kao kasalj ili curenje nosa jednostavo se javi u noci a tek sutra nos procuri
zbog toga nas je strah krenuti na put . mi smo u Njemackoj a voznja autom traje 12 sati pa me hvata panika sta ako dodje u auto i da li je sigurnije voziti danju jer se tad ne javlja
Hvala vam puno
pseudo krup kod djevojcice od 4,5
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Teorijski, pseudokrup izaziva samo parainfluenca virus i naad se tsko moze spreciti, osim da se blagovremeno uoze znaci ingekcijei da seordiniraj lekovi kao sto su antihistaminici, kalciju, kortikosteroidi...
Obzirom a patofiziologiju, pseudokrup je nezgodan u svim dobima, ali je normano redji u starijem dobu. Najcesci kod beba, nesto redji kod predskolske dece, a kasnje skoro potpuno odsutan iz patologije.
Ako zelite da sprecite pseudokrup, imajte na umu da on nastaje onda kada se u organizmu smanji nivo steroida koje luci kora nadbubrega. To se obicno desava iza ponoci, pa je najbolje voziti se danju, ili kompenzovati ovaj pad davanjem steroida (deca obicno dobijaju kod napada Lemod, Urbason, Nirypan i slicno...)
Obzirom a patofiziologiju, pseudokrup je nezgodan u svim dobima, ali je normano redji u starijem dobu. Najcesci kod beba, nesto redji kod predskolske dece, a kasnje skoro potpuno odsutan iz patologije.
Ako zelite da sprecite pseudokrup, imajte na umu da on nastaje onda kada se u organizmu smanji nivo steroida koje luci kora nadbubrega. To se obicno desava iza ponoci, pa je najbolje voziti se danju, ili kompenzovati ovaj pad davanjem steroida (deca obicno dobijaju kod napada Lemod, Urbason, Nirypan i slicno...)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.