Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imam prekrasnog psa kojeg obožavam,pošto mu je jako gusta dlaka i nekad mu pokoja spadne,cijepljen je i ciscen od parazita na vrijeme.
Zanima me ako bi progutao nekad dlaku dali je to opasno i kakva su vaša iskustva?
Puno pozdrava i hvala!
Udisanje psece dlake dovodi do nekoliko mogucih komplikacija, od kojih je verovatno najteza stvaranje granuloma, a na kraju i apscesa oko dlake kao izrocnika lokalne plucne infekcije.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
ivan22 napisao:Imam prekrasnog psa kojeg obožavam,pošto mu je jako gusta dlaka i nekad mu pokoja spadne,cijepljen je i ciscen od parazita na vrijeme.
Zanima me ako bi progutao nekad dlaku dali je to opasno i kakva su vaša iskustva?
Puno pozdrava i hvala!
Nije opasno. Ovde gde sam svaki 5 stanovnik zivi u kuci sa psom ili mackom (nije dozvoljeno drzati ljubimce u dvoristu). To je vise stotina hiljada ljudi od kojih vecina spava u krevetu sa svojim ljubimcima i kontinuirano udisu i gutaju dlake. Niko nije stradao od dlake, ali jesu od ugriza .
Postoji teoretska sansa infekcije od dlake ali statisticki gledano, pre ce te grom udariti. Nemoj da brines. Drzi osnovnu higijenu sebe i psa i nece biti problema.