Prvi polni odnos HITNO

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Keja567
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2014 3:04 pm

Prvi polni odnos HITNO

Post od Keja567 »

Imam decka skoro dve godine. Sada smo zavrsili 1. razred srednje skole.Vec duze vreme dajemo naznake jendo drugome da zelimo intimne odnose. Nazalost to se desilo sasvim neplanirano i nismo imali zastitu :( . Odnos je trajao veomaa kratko 2 min najvise,on nije svrsio u meni. Sve je bilo super dok nisam procitala da se u drugom stanju moze ostati i kada muskarac ne svrsi u tebi. Preplasila sam sve i vec 5 dana sam konstantno pod stresom,plasim se da kazem mami. Menstruacija mi i inace ne ide na neki tacno odredjen period posto treniram bas dosta,ali obicno ide na 25-35 dana. Kada sam to saznala izracunala sam da je od prosle menstruacije do danas proslo 30 dana. Ali se plasim da necu dobiti. Pa je moje pitanje da li mogu ostati u drugom stanju ovakvim odnosom i kolike su sanse? I volela bih da znam da li menstruacija nakon prvog odnosa moze kasniti (uzmite u obzir da sam pod ogromnim stresom,i da i dalje puno treniram)? Bila bih vam beskrajno zahvalna kad bi mi dali odgovore,molila bih vas da me ne osudjujete je l mi je i ovako dovoljno tesko. Hvala vam unapred! :roll:
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: Prvi polni odnos HITNO

Post od tanja68 »

Teorijski postoji sansa da si u drugom stanju ali vrlo mala. Ne panici vec idi u apoteku i kupi test za utvrdjivanje trudnoce i uradi ga ujutru ( pazljivo procitaj uputstvo i po njemu uradi).
Sutra kad uradis test javi sta je bilo pa cu onda da ti drzim predavanja za ubuduce i dobro te izgrdim ;)
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Sada treba da idem po test,pa me zanima da li je moguce da test pogresi i kolika je verovatnoca? Inace polni odnos bio je pre 7 dana.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Posto test pokazuje visinu odredjenog hormona u mokraci, moraces da sacekas bar 14 dana od odnosa i tek tada ga uradis,sad je prerano.
Djoleri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 03, 2014 11:32 am

Post od Djoleri »

Vidiš li sa kojim se pred-znanjem ide u prvi polni odnos? :)
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Uzela sam test,na njemu pise da ce pokazati dobar rezultat 10 dana nakob odnosa,tako da cu sacekati jos dva dana pa proveriti. Samo ne zanima nesto da li je moguce da mi menstruacija kasni od stresa ili prekomernog treniranja? Posto se iskreno nadam da nisam trudna a i mislim da je to veoma tesko ostvarljivo odnosom kakav sam ja imala,ali mi nenstruacija, po onome da ciklus traje 28 dana, kasni 3 dana. Ali oolaksava mi to sto mi menstruacija i inace nije kako bih rekla 'stabilna' pa se cesto desava da porani ili zakasni. Bila bih vam zahvalna na pomoci,puno mi pomazetr i hvala Vam .
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član

Post od tanja68 »

Moguce je i od stresa a i od preteranog treninga.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ako je odnos bio pre 7 dana (a tebi je vec 30 dan ciklusa) mala je sansa da si ostala trudna, posto su to uglavnom neplodni dani. Kod normalnog zenskog ciklusa koji traje oko 28 dana, plodni dani su pretezno izmedju 14.16 dana. Uglavnom se racuna da su plodni dani od 10 do 20 dana ciklusa. Naravno, taj nacin prekinutog odnosa trebalo bi da koriste samo oni parovi kod kojih moguca trudnoca nije preveliki problem. U svakom slucaju sanse da si u neplodnim danima, sa metodom prekida snosaja ostala trudna su minimalne. Inace kod prvog odnosa sto zbog stresa, sto zbog mogucnosti infekcija, menstruacija uglavnom malo kasni. Dakle, uradi za svaki slucaj test, ali sanse su zaista minimalne. A sledeci put pamet u glavu pa ili kondom ili neki drugi vid kontracepcije. Ne znam u kakvim si odnosima sa mamom, ali posto sam i sama majka, znam da bi volela da mi se sa takvim problemom moja cerka obrati. Mozda se mama malo u pocetku i ljutne, ali mame uvek svojoj deci pomognu.
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Uradila sam test i negativan je :D ali jos nisam dobila i strasno se plasim,planiram da test ponovim za par dana,posto mi kasni vec skoro nedelju dana :( ne znam vise sta da radim,bas sam zabrinuta i pod prevelikim sam stresom
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

To je verovatno od stresa. Ako ti je lakse da se umiris, uradi u bilo kojoj privatnoj laboratoriji test na trudnocu iz krvi. On je pouzdan. Ali ja tipujem da je sve to od stresa, i da ce cim se malo opustis sve doci na svoje.
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Napokon sam dobila :D Citala sam negde da je moguce da si trudan i ako dobijes,da li je to istina?
vuk95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 09, 2014 11:37 am

Post od vuk95 »

Keja567 napisao:Napokon sam dobila :D Citala sam negde da je moguce da si trudan i ako dobijes,da li je to istina?
keja nisi trudna 99 % znaci imas li mucninu itd ?
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Nemam :O ni mucnine,ni vrtoglavice,jedino bolove u stomaku ali to je od menstruacije
Keja567
Novi član
Novi član

Post od Keja567 »

Ovako molila bih Vas da mi samo jos na ovo pitanje odgovorite. Sad cu vam opisati ceo moj slicaj ukratko da ne bi morali da citate ispocetka.
Imala sam prvi polni odnos 27.6. ,bio je bez zastite,trajao je svega minut do dva i nije svrsio u meni. Pocela sam previse da brinem,kupila sam test,i uradila ga posle 10 dana ,u upustvima je pisalo da se moze raditi vec 10 dana nakon odnosa. Bio je negativan. Malo mi je laknulo ali menstruacije jos nije bilo. Sve to vreme trenirala sam i bila ppd ogromnim stresom. I 12.07. sam napokon dobila,menstruacija je bila normalne boje i sasvim uobicajena,samo sto je trajala 5,a ne kao i uvek 7 dana. Menstruacija mi je prosla pre dva dana ali ja sam jos uvek uplasena jer me je juce na treningu jako zaboleo donji deo stomaka.,a vec par dana unazad me boli donji deo ledja. Sutra cu opet uraditi test,ali me zanima vase misljenje o tome da li je moguce da sam trudna
Odgovori