Postovani, molim Vas za objasnjenje.. Mojoj bebi koja je stara 5 meseci konstatovana je analna fisura na 12h cetiri dana nakon rodjenja. U avgustu smo bili na Institutu za majku i dete gde su je pregledali hirurzi pa posto je po njima bilo sve u redu tj.nije bilo znakova stenoze uputili su nas pedijatru.. Svi nalazi ok i receno nam je da mazemo hlorafenikol za kozu i pentanol. Nije dalo rezultate tako da smo ponovo otisli, sada privatno kod nacelnice decije hirurgije pomenutog Instituta koja je konstatovala sledece>
Anus buziran Hegar br.12,nakon toga digitalno je verifikovana prstenasta stenoza i pozicija anusa put napred uz skracen perineum. Dg. Stenosis ani cum anus anterior
Th konzervativna buziranje Hegar 12, obecena sam za isto sto moram da radim 3 puta dnevno 7 dana a onda na kontrolu.Ukoliko ne da rezultate pomenuta metoda planira se IRIGOGRAFIJA I EVENTUALNA ANOPLASTIKA.
Molim Vas da mi objasnite tu irigografiju i anoplastiku. Koliko dugo traje oporavak, da li je bolno? I kako se radi ta operacija/opsta anestezija ili lokalna i da li se ostaje na odeljenje?
Hvala unapred..
Prstenasta stenoza anusa kod bebe
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 25, 2014 11:29 am