Zadnjih par meseci, naročito u jutarnjim časovima, ukoči mi se do mali prst na desnoj ruci. Moram drugom rukom da ga ispravim, a pođu mi suze na očima od bola, prilikom ispravljanja. Viđao sam ljude, koji su ukočeni, pa razmišlam, kako je njima? U toku dana je malo lakše, ali i dalje osećam, kao da je falanga prsta, malo zadebljana, naduvena.
Bio sam ko reumatologa, odradio 20 hidro terapija, ali nešto malo se promenilo, na bolje, međutim isto. Krvna slika je u redu, sem holesterola i triglicerida, ali to je bilo i ranije, pre ovog kočenja.
Koči mi se prst
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Koči mi se prst
Мени то личи на ишчашење прста а не на укочен прст.
Preko dana mogu da savijem prst. Ima mali bol, ali u jutro, kada ustanem, ne mogu da savijem prst, a kada ga savijem, puca. Osećam bol u zglobu između druge i treće i treće i četvrte falange. Preko dana se ne čuje krckanje, ali kada savijem prst, osećam kao da je zadebljan, a kažem u jutru, ako i savijem prst u zglobu, moram sa drugom rukom da ga otvorim i da žmurim, da mi ne ispadnu oči.
To je veci problem i za dobrog doktora--ja mislim..
Dobro se posveti tom problemu da ti ne ostane sasvim ukocen vremenom.
Dobro se posveti tom problemu da ti ne ostane sasvim ukocen vremenom.
Пошто сте већ били на разним терапијама, онда набавите један јак стални магнет па га прикачите за проблематични регион. Морате да га носите бар 15 сати дневно, а ноћу обавезно. Зависно од узрока проблема, резултате можете да очекујете за седам дана до два месеца. Стално магнетно поље много побољшава регенерацију организма, па ето. Нешто сам о томе писао на мом сајту (адреса у профилу).
Može li nešto više o ovom magnetu. Imam jedan okrugli, nemam pojma odakle mi, ali dobar je. Privlači. Koliko znam magnet ima 2 pola. A ovaj okrugli, ne znam gde mu je +, a gde - . Kako da ga namestim i pretpostavljam sa zavojem da ga fiksiram.
Одлично. Важно је да је магнет што јачи и већи. Наравно, ако је тежак пола киле неће моћи да се носи.
Када је у питању постављање само једног магнета, онда нема проблема око оријентације. Поставите га било којим полом (северним или јужним) према прсту, а учврстите завојем, ластижом, леукопластом или слично. Само немојте да користите метал. Немојте да га ставите директно на кожу да не би било какве реакције између саме коже и површинског материјала магнета - можете да га обмотате леукопластом. Носите га ако можете цео дан, а обавезно бар 15 сати дневно.

Када је у питању постављање само једног магнета, онда нема проблема око оријентације. Поставите га било којим полом (северним или јужним) према прсту, а учврстите завојем, ластижом, леукопластом или слично. Само немојте да користите метал. Немојте да га ставите директно на кожу да не би било какве реакције између саме коже и површинског материјала магнета - можете да га обмотате леукопластом. Носите га ако можете цео дан, а обавезно бар 15 сати дневно.
Nešto se tu neće složiti. Ja sam vozač. 10-12h radim. Od 24h kad oduzmem tih 10-12h ostaje 12-14h. 3-4h sedim za kompjuterom. Znači ostaje mi negde 7-8h za magnet. Daj nešto brže.
Зашто магнет не можеш да носиш док возиш камион и радиш за рачунаром? Колики је магнет?
Magnet je okrugao, 6cm u prečniku.

Отвори се два евра па купи један магнет. Управо сам на мој сајт поставио додатак: Линкови - Здравље. Ту ћеш видети где можеш да купиш магнете. Треба ти неодијумски магнет, облика диска, пречника око 15mm и немој да узимаш тањи од 3mm јер се веома лако ломе. Вероватно има још радњи где се магнети могу купити. Важно је да буде снажан.