Koči mi se prst

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

parmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2012 8:48 pm

Koči mi se prst

Post od parmin »

Zadnjih par meseci, naročito u jutarnjim časovima, ukoči mi se do mali prst na desnoj ruci. Moram drugom rukom da ga ispravim, a pođu mi suze na očima od bola, prilikom ispravljanja. Viđao sam ljude, koji su ukočeni, pa razmišlam, kako je njima? U toku dana je malo lakše, ali i dalje osećam, kao da je falanga prsta, malo zadebljana, naduvena.
Bio sam ko reumatologa, odradio 20 hidro terapija, ali nešto malo se promenilo, na bolje, međutim isto. Krvna slika je u redu, sem holesterola i triglicerida, ali to je bilo i ranije, pre ovog kočenja.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Koči mi se prst

Post od aa_aca »

Мени то личи на ишчашење прста а не на укочен прст.
parmin
Novi član
Novi član

Post od parmin »

Preko dana mogu da savijem prst. Ima mali bol, ali u jutro, kada ustanem, ne mogu da savijem prst, a kada ga savijem, puca. Osećam bol u zglobu između druge i treće i treće i četvrte falange. Preko dana se ne čuje krckanje, ali kada savijem prst, osećam kao da je zadebljan, a kažem u jutru, ako i savijem prst u zglobu, moram sa drugom rukom da ga otvorim i da žmurim, da mi ne ispadnu oči.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

To je veci problem i za dobrog doktora--ja mislim..
Dobro se posveti tom problemu da ti ne ostane sasvim ukocen vremenom.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Пошто сте већ били на разним терапијама, онда набавите један јак стални магнет па га прикачите за проблематични регион. Морате да га носите бар 15 сати дневно, а ноћу обавезно. Зависно од узрока проблема, резултате можете да очекујете за седам дана до два месеца. Стално магнетно поље много побољшава регенерацију организма, па ето. Нешто сам о томе писао на мом сајту (адреса у профилу).
parmin
Novi član
Novi član

Post od parmin »

Može li nešto više o ovom magnetu. Imam jedan okrugli, nemam pojma odakle mi, ali dobar je. Privlači. Koliko znam magnet ima 2 pola. A ovaj okrugli, ne znam gde mu je +, a gde - . Kako da ga namestim i pretpostavljam sa zavojem da ga fiksiram.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Одлично. Важно је да је магнет што јачи и већи. Наравно, ако је тежак пола киле неће моћи да се носи. :D

Када је у питању постављање само једног магнета, онда нема проблема око оријентације. Поставите га било којим полом (северним или јужним) према прсту, а учврстите завојем, ластижом, леукопластом или слично. Само немојте да користите метал. Немојте да га ставите директно на кожу да не би било какве реакције између саме коже и површинског материјала магнета - можете да га обмотате леукопластом. Носите га ако можете цео дан, а обавезно бар 15 сати дневно.
parmin
Novi član
Novi član

Post od parmin »

Nešto se tu neće složiti. Ja sam vozač. 10-12h radim. Od 24h kad oduzmem tih 10-12h ostaje 12-14h. 3-4h sedim za kompjuterom. Znači ostaje mi negde 7-8h za magnet. Daj nešto brže.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Зашто магнет не можеш да носиш док возиш камион и радиш за рачунаром? Колики је магнет?
parmin
Novi član
Novi član

Post od parmin »

Magnet je okrugao, 6cm u prečniku.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

:D :D :D :D :D Сада ми је јасно шта је проблем.

Отвори се два евра па купи један магнет. Управо сам на мој сајт поставио додатак: Линкови - Здравље. Ту ћеш видети где можеш да купиш магнете. Треба ти неодијумски магнет, облика диска, пречника око 15mm и немој да узимаш тањи од 3mm јер се веома лако ломе. Вероватно има још радњи где се магнети могу купити. Важно је да буде снажан.
Odgovori