Pršljeni Th11 i Th12 i S1

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
DaliborBgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:39 pm

Pršljeni Th11 i Th12 i S1

Post od DaliborBgd »

Magnetnom rezonancom mi je viđena kompresija na duralnu vreću i ishodište oba korena S1 u lateralnim recesusima.

U nivou Th11 degenrativne promene iv diska sa formiranom protruziom diska na širokoj osnovi obostrano paracentralno više desno.
Lak kompresivni efekat dominantno na desi recesus duralne vreće i koren Th12 uz relativnu stenozu sinapnog kanala.

Simptomi koje imam su: Povremeno bol u donjem delu creva (ne čak ispod puka, nego malo niže, iznad i u predelu gde je lastiš gaća) i bol u predelu bešike i bolna prostata normalne veličine. Nema upale, CRP je normalan, leukociti su 7.

Mene zanima da li ovi bolovi mogu da budu od viđenih promena na kičmi? Pitam zato što me gastroenterolog ubeđuje da je u pitanju IBS, a moja komšinica koja je sestra na neurologiji kaže da je verovatno od kičme jer su baš ti prišljenovi odgovorni za delove koji me bole.

Hvala unapred na odgovoru pozdrav.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pršljeni Th11 i Th12 i S1

Post od aaaca »

Некада је много лакше лечењем извршити дијагностику него на њихове слепачке начине. То је нарочито практично ако лечење нема негативне појаве. Само је питање шта ћеш прво да примениш јер у овом случају лечење није тако брзо.

Од кичме свашта може да буде, па прочитај ово: http://*/index.html?stranica=s ... je/kicma_2

Мени то највише личи на озбиљнију уринарну инфекцију или можда камење или песак. Следеће је проблем са дебелим цревом па тек онда кичма.

Када ти се јављају болови? Каква ти је мокраћа и столица - како изгледају и колико често их имаш?
DaliborBgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 04, 2013 12:39 pm

Post od DaliborBgd »

Slazem se, samo sto za IBS nema adekvatnog lecenja u vecini slucajeva, pa iskljucivanje dijagnoze lecenjem nije u mom slucaju od koristi. Pun je net ljudi koji imaju IBS i ni jedna terapija im ne pomaze.

Bol se javlja najvise kada lezim i duze sedim. Kada stojim i setam lakse je, mada se nekad i tada javlja.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Медицинско-фармацеутско решење не постоји, али постоји сигурно "народно" решење: пробиотици и домаћи кефир. Гарантовано решава проблеме за неколико месеци.

Није ти баш детаљан опис болова али личи на камење или песак у уринарном тракту.
Odgovori