Proteinski sejk (mleko)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 21, 2015 10:31 pm
Proteinski sejk (mleko)
Ovako, imam 16 godina i imam pitanje na koje nikako da dobijem odgovor. Posle vezbanja kada pravim proteinske sejkove, stavljam bananu, zumanca i jos neka semena, nije bitno. Zanima me da li smem odmah posle vezbanja da stavljam u sejk mleko sa 2.8% m.m. Je l' to mnogo (mlecne masti) ili ne znam sta vec moze da bude posto se ne preporucuje mleko odmah posle treninga koliko znam. Hvala unapred. 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Proteinski sejk (mleko)
Овде ћеш тешко наћи некога ко се бави спортском исхраном. Топло ти препоручујем Панспортов форум. Тамо стварно имаш стручњаке који ће ти детаљно и прецизно одговорити.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 07, 2015 5:16 pm
Ja sam u toku sa time i mleko je itekako preporucljivo posle vezbanja tako da mozes i to da koristis a mozes i cokoladno mleko...
istrazi isto na pansportu i videces

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Заобишао бих фабричко чоколадно млеко јер свашта стављају у њега.
-
- Novi član
Probao sam sejk sa cokoladnim mlekom, bas je ukusno, a na netu ima nekih dvadesetak sajtova gde pise da treba da se pije cokoladno mleko posle vezbanja. Sta mislite o imleku? Ima oko 1g masti i oko 3g proteina. Bar tako pise. 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако хоћеш да се играш билдовања онда се играј.
Ако хоћеш озбиљно да вежбаш и да твоје тело има користи од тога а не штету, онда немој да пијеш смеће које продају по обичним продавницама да би се народ што више разбољевао.
Ево ти квалитетних протеина са укусом чоколаде: кликни да би видео
Нисам стручњак по питању спортске исхране, али још увек могу да разликујем смеће од хране. У наше "здраве" јогурте и чоколадна млека стављају брашно да би били гушћи. То је сасвим довољан разлог за избегавање. Стављају и антибиотике да би дуже трајало. Лично сам имао проблема због тога док нисам све проверио.
Ако хоћеш озбиљно да вежбаш и да твоје тело има користи од тога а не штету, онда немој да пијеш смеће које продају по обичним продавницама да би се народ што више разбољевао.
Ево ти квалитетних протеина са укусом чоколаде: кликни да би видео
Нисам стручњак по питању спортске исхране, али још увек могу да разликујем смеће од хране. У наше "здраве" јогурте и чоколадна млека стављају брашно да би били гушћи. То је сасвим довољан разлог за избегавање. Стављају и антибиотике да би дуже трајало. Лично сам имао проблема због тога док нисам све проверио.
-
- Novi član
Hvala na odgovoru ali po tebi ne treba uopste da kupujem mleko i jogurt iz prodavnice i samo whey da koristim. Mislim da su jos mnogi kao i ja "primorani" da koriste upravo te proizvode iz prodavnice i da nismo svi u mogucnosti da priustimo whey proteine.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако си пажљиво читао, млеко нисам спомињао већ само јогурт и чоколадно млеко.
Не знам да ли си рачунао, па ево укратко. Казеин који сам ти препоручио кошта 4.000 динара и има око 35 порција за количину од 3,5 деци (воде или млека). То значи да једна порција кошта 114 динара с тим што је то порција од 3,5 деци. Сада упореди то са ценом чоколадног млека од 73 динара за пола литра.
Очигледно је казеин скупљи, али није баш толико.
Ако хоћеш да возиш Ауди немој да заборавиш колико кошта одржавање за њега. Врло је глупо да у Ауди сипаш уље за мотор које би сипао у Кеца. Ем ће лоше да ради ем ће пре да се поквари. Исто је и са људским организмом. Ако хоћеш да га форсираш мораш да користиш квалитетну храну.
Не знам да ли си рачунао, па ево укратко. Казеин који сам ти препоручио кошта 4.000 динара и има око 35 порција за количину од 3,5 деци (воде или млека). То значи да једна порција кошта 114 динара с тим што је то порција од 3,5 деци. Сада упореди то са ценом чоколадног млека од 73 динара за пола литра.
Очигледно је казеин скупљи, али није баш толико.
Ако хоћеш да возиш Ауди немој да заборавиш колико кошта одржавање за њега. Врло је глупо да у Ауди сипаш уље за мотор које би сипао у Кеца. Ем ће лоше да ради ем ће пре да се поквари. Исто је и са људским организмом. Ако хоћеш да га форсираш мораш да користиш квалитетну храну.