Prosireno srce(Sportsko)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kele91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2014 6:09 pm

Prosireno srce(Sportsko)

Post od kele91 »

Pravio sam pauzu od godinu dana jel su se javli bolovi u grudima al nije bilo nista strasno vise na psihickoj bazi radio sam UZ srca sve je u granicama normale samo je desna komora malo vise prosirena za moje god a inace imam 23 god...takodje odradjen test opterecenja sve normalno aerobna sposobnos daleko iznad proseka za svoje god...Sad mene zanima neko vase misljenje o svemu kad krenem polako da treniram za 2 meseca (teretana) da mi date neki savet koliko intezivno mogu da treniram i kako da ukombiujem aerobni trening da li pre ili posle tegova posto sam shvatio da jedno bez drugog ne ide i da ne bih prosirivao jos srce posto je desna komora blizu dozvoljene granice 22 a i tog samog zadebljanja srca koje nije dobro ,da li da vezam sa manjim teretom vise serija i ponavljanja i koliko i kada je najbolje aerobni sprovoditi…
kele91
Novi član
Novi član

Re: Prosireno srce(Sportsko)

Post od kele91 »

Nisam samo napisao u teretanom sam se bavio od 16-te god :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Важно је да се не напрежеш, што значи да треба да смањиш тежине, јер превелико напрезање доводи до проширења срца. А још ако се неправилно дише, ето катастрофе.
kele91
Novi član
Novi član

Post od kele91 »

Hvala Aco i ja sam tako mislio da radim sa onim sa cime ne osecam neko opterecenje pa npr za pola god -god odradim UZ da vidim kako je reagovalo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Било би добро да провериш лајмску болест и коксаки јер због њих срце уме да се прошири.
kele91
Novi član
Novi član

Post od kele91 »

Prvi put kardiolog posle UZ srca je rekao da se malo primirim da se baziram vise na plivanje sad i hodanje trcanje i nisam isao u tr od tad evo jace od godinu...Test opterecenja sam radio pre mesec dana i rekao je da je srce super tj nije bolesno,na testu je pokazalo sve suprotno od bolesnog srca kaze ne bi mogao da trcis i imao bi preskoke tokom trcanja,a aerobna sposobnost je ocenjena daleko iznad proseka za svoje godine i pol,pa je rekao da je ostalo sve bacanje para i da sam imao taj psihicki problem malo...mene je samo zanimalo ono za opterecenje :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Како може срце да се прошири због психичког проблема?!
kele91
Novi član
Novi član

Post od kele91 »

Naravno da ne moze,nego da sam ponekad imao bolove u grudima i taj poneki preskog da je to bilo na psihickoj bazi :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То је као да су ти рекли да си пао на фудбалу јер си изашао из куће. Тачно јесте, али ипак нешто не штима. То није директан узрок него индиректан.

Због "психичке базе" долази до лучења којечега у организам (адреналин,...) и стезања мишића и крвних судова и то надаље може да изазове болове у срцу, прескакање итд. Зависно од човека до човека, другачије су реакције на стрес и нервирање.
Odgovori