propranolol(volela bih kad bi dr odgovorio)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
jelllena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 1:39 pm

propranolol(volela bih kad bi dr odgovorio)

Post od jelllena »

Pijem ga vec 1-1.5god po 1/4 dnevno.To je sve zbog anksioznosti,pocne srce da mi lupa.E sad bih htela da ga ostavim ali kako.Kako da pocnem da ga smanjujem.Koliko dugo trba da se "skidam"sa njega?
KAKO????

Hvala unapred!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ja sam inderal (propanolol) pila dve godine ,i najbolje bi bilo da Vaš lekar proceni kako se ''skidati'' sa njega.

Ja sam pila ujutru i uveče po 1/4 i ukidao mi je prvo jednu dozu , pa sam to pila dve -tri nedelje i nakraju mi je ukinut lek.

Pozdrav. I posetite vašeg lekara (najsigurnije je) :wink:
ticica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 7:52 pm

Post od ticica »

Ja isto pijem betablokator ali tek 3-4 mjeseca i puno mi je pomogao ali već razmišljam kako će to izgledati kad ga prestanem piti budući da u narednoj godini planiram bebicu :D . Je li ipak premalo pitib ga samo otprilike pola godine ili 7-8 mjeseci? inače imala sam gadnih problema sa anksioznošću, paničnim napadima ali sam ih uspjela riješiti iako mi je ostao taj neki iracionalni strah.Pijem malu dozu betablokatora kojeg sam dobila radi preeeevelikog broja VES-iako u toj fazi nije ni čudo jer tad sam u svakoj sekundi mislila da ću umrijeti.Strah me da mi se opet ne vrate ta neugodna preskakanja.Koliko dugo je uopće potrebno piti lijekove.Ne valjda čitav život.Moj doktor kaže da je za mene najbolji lijek-vjenčanje! :D
ticica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 7:52 pm

Post od ticica »

Jelllena jesi li pokušala skidanje ili bar smanjivanje doze?Ja se još ne usudim ali moram početi razmišljati o tom.Što kaže naš doktor?Je li moguće izliječiti VES?Ja sam imala poprilično veliki broj,sve monomorfne na UZ srca mi je nađen blagi prolaps ali ništa strašno,ergometrija uredna..da li ću se ikad riješiti tih neugodnih VES.Tablete pomažu ali kako bez njih?
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Re: propranolol(volela bih kad bi dr odgovorio)

Post od mrphVlada »

jelllena napisao:Pijem ga vec 1-1.5god po 1/4 dnevno.To je sve zbog anksioznosti,pocne srce da mi lupa.
"Lupanje" srca ili tahiaritmija se više ne smatra indikacijom za primenu beta blokatora. Ukoliko je uzrok Vaših tahiaritmija isključivo anksioznost, potrebna Vam je promena terapije.
Problem kod "skidanja" sa beta blokatora je što nagli prekid dovodi do niza neprijatnih simptoma. Zbog toga se prekid terapije odvija postepeno u nekoliko nedelja smanjivanjem doze. Promenu terapije ili njen prekid morate da obavite samo po preporuci Vašeg lekara koji je i propisao.
stručni saradnik na www.*
Odgovori