Propranolol
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 6:48 pm
Propranolol
Imam 20. godina i propranolol pijem od pocetka 2011. zbog esencijalnog tremora. Tremor nije bio nesto izrazen ali propranolol mi je tu pomogao ( pijem 40mg dnevno 1/2 ujutru 1/2 uvece) i nisam imao nikakvih problema. Skoro sam procitao da propranolol smeta potenciji i to me je dosta uplasilo i planiram da prekinem da ga pijem ako je to istina. Imam redovan seks i nisam primecivao neke probleme po pitanju potencije. Takodje imam redovne jutarnje erekcije. Da li je to istina u svakom slucaju i ako jeste u kojoj meri propranolol to cini?
Re: Propranolol
Pa ako nemaš probleme što se brineš?
-
- Novi član
Zbog problema koji se mogu javiti. Da li je dejstvo propranolola dugotrajno ili svi efekti nestaju posle odredjenog vremena?
Nestaju.
Ali ti problemi se ne javlju kod svih, već kod 1/100 1/1000 ili 1/10 000 ili...
Nikako da se propranolol naglo prekida!!
Ne znam za to konkretno, ali generalni princip je da sve što tako može da se javi se javlja samo kod pojedinih, ti sad imaš veću šansu da sam sebi napraviš psihički problem zbog brige.
Ali ti problemi se ne javlju kod svih, već kod 1/100 1/1000 ili 1/10 000 ili...
Nikako da se propranolol naglo prekida!!
Ne znam za to konkretno, ali generalni princip je da sve što tako može da se javi se javlja samo kod pojedinih, ti sad imaš veću šansu da sam sebi napraviš psihički problem zbog brige.
-
- Novi član
Ponovo ja previse brinem, proslo je skoro godinu dana od kako sam pisao ovde, nastavio sam da pijem propranolol kao i do sad 1/2 ujutru i 1/2 uvece po 20mg, ukupno 40 mg dnevno. Nisam primetio nikakve nezeljene posledice. Moje pitanje je ako dodje do nekih nezeljenih posledica (kao sto je navedena impotencija) da li bi oni u potpunosti nestali posle prestanka koriscenja. I da li je moguce da do nekih posledica dodje posle toliko vremena (od januara 2011 bez prekida do sad), posto ne pijem veliku dozu i ocekujem da sam se do sad navikao na lek.