Imam povremene jutarnje tahikardije koje ne traju dugo ali se skoro svakodnevno javljaju.Imam 46 godina i radila sam UZ srca,EKG i nosila holter.Ima odredjen broj VES ali dr kaze da to nije za zabrinutost.
Tahikardije prestaju i od male doze Bromazepama ali dr kaze da je veca steta od njega ako se uzima stalno i zato mi je prepisao Propranolol.
Kaze da ce mi biti bolje a da necu steci naviku kao od Bromazepama.Probala sam i pomaze ali se pitam da li da ga pijem kad mi je puls oko 56 a to takodje bude cesto?
Jel stvarno da mi od njega nece biti vece stete ako su mi tahikardije psihickog porekla?
Hvala.
Propranolol da ili ne?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Propranolol da ili ne?
Od njega definitivno neces steci naviku. Ako si asmaticar onda propanolol ne pij. Koristi lek onako kako ti je lekar prepisao, sa sve dozom.
Mozda bi trebalo da vidis da uzmes neki selektivni beta blokator tipa atenolol, metoprolol jer propanolol ima dva nezeljena dejstva posle duze upotrebe: impotencija i depresija. Naravno popricaj sa internistom prethodno zbog depresije.
Bromazepam ne koristi, vec posle tri meseca izaziva zavisnost tako da...
Mozda bi trebalo da vidis da uzmes neki selektivni beta blokator tipa atenolol, metoprolol jer propanolol ima dva nezeljena dejstva posle duze upotrebe: impotencija i depresija. Naravno popricaj sa internistom prethodno zbog depresije.
Bromazepam ne koristi, vec posle tri meseca izaziva zavisnost tako da...