Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Hteo sam da pitam dali i gde se u Beogradu moze kupiti lek Propecia protiv opadanja kose? Pitao sam u nekoliko apoteka u centru ali oni nisu imali taj lek. Procitao sam kod vas na forumu da ga ima negde kod nas i da kosta oko 70 evra .
Hvala vam
Propecia je lek za sprecavanje istanjivanja dlake, ne ubrzava rast kose samo usporava istanjenje dlake koje je karakrteristicno za androgenetsku alopeciju proredjenost kose uslovljena genetskim i hormonskim faktorima. U dozi od 1 mg po kg deluje uglavnom samo na dlaku , a u dozi od 5 mg se kao Proskar koristi za lecenje adenoma prostate. U ovim dozama nezeljeni efekat je gubitak libida, koji je srecom reverzibilan. U nekim slucajevima i doza od 1 mg moze smanjiti kod onoga ko koristi lek interes za suprotni pol, tako da se postavlja risk-benefit, ali posto je reverzibilno mozda treba probati, ili je mozda ipak bolje imati gustu i cestu kosu a zene retko nego obratno!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
U redu ali izbor nije bas takav... lek propecija je jedini priznati lek od svetske zdravstvene organizacije koji leci alopeciju kod muskaraca .. taj rizik postoji za gubitak libida ali se on retko javlja kod 1- 2 % onih koji koriste i to se gubi nakon prestanka uzimanja leka. Mene samo interesuje gde bi on mogao da se nadje kod nas???? u Hrvatskoj je u svim vecim apotekama ali kod nas nisam nasao.
Mislim da kod nas nije registrovan , ali Proscar za prostatu jeste. Mozes da Proscar podelis na 5 delova. 1 tab od 5 mg u jednoj petini tablete sadrzace 1 mg, pa mozes probati, a ako se jave nezeljena dejstva uvek mozes da prestanes. Problem je samo u tome da lek deluje dok se uzima, a posto se radi o androGENETSKOJ bolesti potrebno je da se uzima dozivotno. Ako tvoja lepsa polovina nema nista protiv let it be!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Da li bi neko bio ljubazan da mi odgovori da li Propecija ima da se kupi u Srbiji i ako ima da li ima mozda u Valjevu, Beogradu, Obrenovcu posto sam ja iz okoline?!
Hvala vam unapred na odgovoru