Moja sestra ima limfom.Trenutno cekamo rezultate biopsije uvecane zlezde na vratu.Prethodno je tretirana grudna zlezda.
Pored brojnih komplikacija u poslednje vreme se pojavilo vidno smanjenje levog oka ,kao i ispupcenje desnog oka.Na desnom oku joj je jako prosirena zenica.
Radila je skener glave,kao i kolor dopler krvnih sudova koji nisu nista pokazali.Savetovano joj je da, ako se pojavi jos neki znak,da se uradi magnetna rezonanca.
Moje pitanje je:
Dali od limfoma mogu da nastanu promene na ocima te vrste?
Dali to znaci da postoje uvecane zlezde na mozgu?
Dali zastoj limfne tecnosti moze da prouzrukuje pritisak na centre za vid ili ocne nerve?
Sta jos moze biti uzrok?Povecani intrakranijalni pritisak mozda?
Bila bih zahvalna svakom ko mi odgovori na ova pitanja,pogotovu ako se radi o strucnom licu.
promene na ocima kod limfoma
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To je komplikovano.Naime,ona je primila 6 ciklusa HT po ABVD protokolu za Hockinov limfom.U medjuvremenu se pojavila nova uvecana zlezda na vratu i na osnovu punkcije posumnjalo se da se radi o Non-Hockin limfomu.
Neverovatno zvuci,ali izgleda da se kod nje razvijaju dve vrste limfoma u isto vreme.
Rezultati nove biopsije i revidiranje prvobitnih rezultata biopsije grudne zlezde treba da budu sutra.
Meni je jasno da Hockinov limfom ne bi trebalo da da metastaze,ali ako je rec o Non-Hockinovom,onda je to moguce.
Samo mi nije jasna direktna veza limfoma u vratnoj zlezdi sa tako izrazenim promenama na ocima.
Neverovatno zvuci,ali izgleda da se kod nje razvijaju dve vrste limfoma u isto vreme.
Rezultati nove biopsije i revidiranje prvobitnih rezultata biopsije grudne zlezde treba da budu sutra.
Meni je jasno da Hockinov limfom ne bi trebalo da da metastaze,ali ako je rec o Non-Hockinovom,onda je to moguce.
Samo mi nije jasna direktna veza limfoma u vratnoj zlezdi sa tako izrazenim promenama na ocima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
To je komplikovano.Naime,ona je primila 6 ciklusa HT po ABVD protokolu za Hockinov limfom.U medjuvremenu se pojavila nova uvecana zlezda na vratu i na osnovu punkcije posumnjalo se da se radi o Non-Hockin limfomu.
Ona ima 37 god.
Ona ima 37 god.