Promene na očnom dnu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Pedjolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 21, 2006 10:29 am

Promene na očnom dnu

Post od Pedjolino »

Danas sam bio kod očnog da mi uradi FUNDUS. Uradio je i rekao mi da su blago oštećeni krvni sudovi.
Naime, kod njega me je poslao kardiolog da bi utvrdio stanje krvnih sudova zbog povišenog pritiska koji sam imao ranije. Pritisak je bio u rasponu 150-100; 140-90 oko 2 godine. Lekove ne pijem 3 godine jer nemam potrebe, pritisak je 120-70 skoro uvek.
Interesuje me da li je to oštećenje krvnih sudova opasno, i da li je možda uzrok problem sa očima, pošto hipertenziju nemam već 3 godine?
U poslednje vreme često osećam glavobolje, bol u vratu i ramenima, kao i blag bol u očima (posao mi je vezan za rad na računaru).
Da napomenem, godinama imam Hiatus Herniu, GERB i kaskadni želudac sa kojima nemam više većih problema.
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

Mani Hiatus herniju, gastroezofagealni refluks i kaskadni želudac, od toga ti promene na očnom dnu nisu. Savetujem ti odlazak kod kardiologa koji će ti propisati adekvatnu terapiju za krvni pritisak(koji sigurno imaš ali ignorišeš).Pozz
Pedjolino
Novi član
Novi član

Post od Pedjolino »

Znam da nisu promene od bolesti zeluca, samo sam hteo da napomenem.
Pritisak nemam i ne ignorišem ga. Znam zato što sam radi kontrole uradio velik broj testova u poslednje vreme.
Sve je u redu, jedino su mi nadjene te promene na završecima krvnih sudova.
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

A SECER JESI LI PROVERAVAO
Pedjolino
Novi član
Novi član

Post od Pedjolino »

KRVNA SLIKA IDEALNA. URADIO KOMPLETNE ANALIZE KRVI. Nisam merio ocni pritisak, ne znam da li to moze da ima veze.
Odgovori