[b]Promena rezus faktora kod odrasle osobe?![/b]
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
[b]Promena rezus faktora kod odrasle osobe?![/b]
Imam 24 godine i već šest godina sam dobrovoljni davalac krvi. Prilikom prvog davanja utvrđena mi je krvna grupa A negativna. Kada sam poslednji put dala krv (pre 3 meseca), rekli su mi da je došlo do promena u krvi i da sam sada A pozitivna. U privatnoj laboratoriji su mi takođe uradili analize i potvrdili A pozitivnu grupu što je začudilo sve lekare. Zanima me da li je moguće da neko šest godina nema RH faktor pa odjednom da ga ima, koliko ima takvih slučajeva i koja je verovatnoća da su analize sa dva različita mesta pogrešne??
Ja stvarno nisam expert, ali Wikipedija kaže da se Rh faktor nasleđuje, tako da mora da je došlo do greške tokom prvog određivanja.
Pogledaj:
Krvne grupe
Nasleđivanje Rh sistema krvnih grupa
Pogledaj:
Krvne grupe
Nasleđivanje Rh sistema krvnih grupa
bas tako!Biljanica napisao:Ja stvarno nisam expert, ali Wikipedija kaže da se Rh faktor nasleđuje, tako da mora da je došlo do greške tokom prvog određivanja.[/url]
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Da da moguce je da dodje do promjene u rezus faktoru.
Mislim da ljekari nijesu napravili greske.
Kao sto je poznato, svake sedme godine nama se krv obnavlja.
A tom promjenom moze da dodje i do promjene rezus faktroa.
Pogotovo ako je u pitanju zenski organizam za vrijeme trudnoce, on trpi razne izmjene, pa je vrlo lako da dodje do promjene rezus faktora, kao i same krvne grupe.
Moja supruga je imala B-, a sada su joj radili analizu i ima AB+, a sto je glavno u svemu ovome, sve se ovo odigrava u Rusiji, gdje je poznato koliko se vodi racuna o tim stvarima.Doktori su naravno bili u soku.
Ja sada trazim podatke i strucne tekstove na ovu temu, pa ako nesto nadjem makar i na ruskom jeyiku, prevodim i saljem ovdje.
Mislim da ljekari nijesu napravili greske.
Kao sto je poznato, svake sedme godine nama se krv obnavlja.
A tom promjenom moze da dodje i do promjene rezus faktroa.
Pogotovo ako je u pitanju zenski organizam za vrijeme trudnoce, on trpi razne izmjene, pa je vrlo lako da dodje do promjene rezus faktora, kao i same krvne grupe.
Moja supruga je imala B-, a sada su joj radili analizu i ima AB+, a sto je glavno u svemu ovome, sve se ovo odigrava u Rusiji, gdje je poznato koliko se vodi racuna o tim stvarima.Doktori su naravno bili u soku.
Ja sada trazim podatke i strucne tekstove na ovu temu, pa ako nesto nadjem makar i na ruskom jeyiku, prevodim i saljem ovdje.
Re: [b]Promena rezus faktora kod odrasle osobe?![/b]
Moguce je
)
Moja majka je bila B- i znam da mi je stalno pricala koliko je negativan Rh faktor zeznut za trudnoce zbog pojave antitijela( na svakih 15 dana je provjeravala krv u trudnoci). Da bi prije 2 godine imala operaciju gdje su joj rekli da je B+...
Kada je pitala kako je to moguce, oni su je pitali koja sam ja krvna grupa ( A+ ) ....Odgovor je da sam joj najvjerovatnije promijenila Rh
))
Zato mi pozitivni sluzimo da mijenjamo negativne ( to nam je sad fazon )
Cudno, ali istinito

Moja majka je bila B- i znam da mi je stalno pricala koliko je negativan Rh faktor zeznut za trudnoce zbog pojave antitijela( na svakih 15 dana je provjeravala krv u trudnoci). Da bi prije 2 godine imala operaciju gdje su joj rekli da je B+...
Kada je pitala kako je to moguce, oni su je pitali koja sam ja krvna grupa ( A+ ) ....Odgovor je da sam joj najvjerovatnije promijenila Rh

Cudno, ali istinito
NEMOGUCE.Ljudi nemojte pisati gluposti majke mi....
English is a West Germanic language that arose in the Anglo-Saxon kingdoms of England and spread into what was to become south-east Scotland under the influence of the Anglian medieval kingdom of Northumbria. Following the extensive influence of Great Britain and the United Kingdom from the 18th century, via the British Empire, and of the United States since the mid-20th century
all men are mortal,because we are all mortal!
mlb jerseys
* SPAM * mlb jerseys
Baseball Jerseys
all men are mortal,because we are all mortal!
mlb jerseys
* SPAM * mlb jerseys
Baseball Jerseys
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 21, 2013 6:21 pm
Da ali ako si upravu onda ce bukvalno cela populacija RH- faktora nestatiAstren napisao:Moguce je)
Kada je pitala kako je to moguce, oni su je pitali koja sam ja krvna grupa ( A+ ) ....Odgovor je da sam joj najvjerovatnije promijenila Rh))
Cudno, ali istinito