proliv
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Koliko puta na dan imate proliv?
Da li su stolice obilne ili ne?
Da li su uvek podjednako obilne ili se, kako dan, odmice smanjuju?
Da li zaudaraju na miris trulezi?
Da li imaju zelenkastu ili neku neuobicajenu boju?
Da li u njima ostataka hrane ili samo sluz (eventualno i sukrvice)?
Naravno, treba da se javite lekaru! Proliv koji traje toliko dugo, moze da bude opasan! U medjuvremenu, skuvajte supu iz kesice i uzimajte nekoliko kasika svakih sat vremena (mozete i skuvati biozacin ili vegetu u vodi, tako da dobijete neku vrstu "slanog caja", pa isto kao i u prethodnom slucaju uzimajte par kasika na sat vremena).
Pozdrav!
Da li su stolice obilne ili ne?
Da li su uvek podjednako obilne ili se, kako dan, odmice smanjuju?
Da li zaudaraju na miris trulezi?
Da li imaju zelenkastu ili neku neuobicajenu boju?
Da li u njima ostataka hrane ili samo sluz (eventualno i sukrvice)?
Naravno, treba da se javite lekaru! Proliv koji traje toliko dugo, moze da bude opasan! U medjuvremenu, skuvajte supu iz kesice i uzimajte nekoliko kasika svakih sat vremena (mozete i skuvati biozacin ili vegetu u vodi, tako da dobijete neku vrstu "slanog caja", pa isto kao i u prethodnom slucaju uzimajte par kasika na sat vremena).
Pozdrav!
Cisto da dodam, da ta dehidratacija nije samo gubitak vode, vec i drugih vrlo bitnih materija. Opasan u smislu, da gubitak vode (i tih nekih drugih stvari), uzrokuje smanjenje zapremine krvi, ugrozava funkciju srca i moze da dovede niza drugih vrlo opasnih stanja (zivotno ugrozavajucih!). Naravno, do neceg ovakvog ne moze da dovede proliv koji covek dobije kad pojede jabuku i posle popije casu mleka...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
U pravu si. Te male stvari su elektroliti kao Kalijum (srcani problemi kao sto si naveo), Natrium, hlor, magnezium i ostali....bumbar napisao:Cisto da dodam, da ta dehidratacija nije samo gubitak vode, vec i drugih vrlo bitnih materija. Opasan u smislu, da gubitak vode (i tih nekih drugih stvari), uzrokuje smanjenje zapremine krvi, ugrozava funkciju srca i moze da dovede niza drugih vrlo opasnih stanja (zivotno ugrozavajucih!). Naravno, do neceg ovakvog ne moze da dovede proliv koji covek dobije kad pojede jabuku i posle popije casu mleka...
Re: proliv
Dobio sam dijareju,ne znam tacno od cega,bio sam na fudbalu sa drugarima nisam pio vodu punih 60 minuta,nakon fudbala popio sam dosta vode u svlacionici,a posle i u kaficu sa ledom,kad sam dosao kuci,imao sam upalu misica sto je normalno,ali uvece sam dobio temperaturu.Pocetna je bila 38,6 da bi kasnije porasla na 39,2 u nameri da je smanjim isturisao sam se sa hladnjikavom vodom ne preterano, nesto izmedju tople i hladne,nakon toga nije padala resio sam da stavim obloge, posle nekoliko sati temperatura se smanjila,sutradan sam dobio sam bolove u stomaku i proliv koji je bio vodenicast,koji traje vec tri dana,ali sa smanjenjem kolicine od prvog dana,pijem caj od nane i kamilice,jedem krompir kuvani,neke grickalice.Da li znate sta je u pitanju? i sta da radim? razmisljao sam da nije dehidratacija.

stari recept za proliv---DOBRO KUVANO JAJE SA pola kasicice MLEVENE KAFE
DRUGO-KO SIGURNO ZNA STA JE BILJKA_TRAVA--ŠTAV--skuvati čaj i popiti---
ako ne pomogne obavezno kod lekara--a tecnost treba nadoknaditi svakako..
srecno
DRUGO-KO SIGURNO ZNA STA JE BILJKA_TRAVA--ŠTAV--skuvati čaj i popiti---
ako ne pomogne obavezno kod lekara--a tecnost treba nadoknaditi svakako..
srecno
Ja sam pre tri dana nakon povratka sa posla dobio temperaturu, pocela je glava da me boli, malaksalost, groznica, ujutru kada sam ustao poceo je i proliv. Tokom dana toliko mi je bilo lose, temperatura nikako nije htela da spadne i nakon uzimanja Febriceta da sam otisao u hitnu gde su mi dali injekciju diklofena i jednu bocu infuzije i nakon toga bio sam kao nov. Doktorka je rekla da je to najverovatnije virus, da budem na dijeti i da pijem Probiotik kapsule 2X1 bez obzira sto u upustvu pise da se pije jedna dnevno...... temperatura je prosla i nije se vise vracala. Medjutim proliv se nastavlja, juce sam ceo dan proveo na wc solji, bukvalno po 3-4 puta na sat vremena. Od jutros kao bolje, samo 2 puta i ja se taman poradovao kako prolazi kad ono od pre nekih 2 sata ponovo, na 20 minuta sam u wc-u. Stolica je tecna i nije obilna.
Da li je ovo normalna situacija kod stomacnog virusa ili ne? Inace ne pamtim kada sam imao proliv, mozda jos kao mali, a ni obican grip i ovo mi sada deluje kao smak sveta.
Da li je ovo normalna situacija kod stomacnog virusa ili ne? Inace ne pamtim kada sam imao proliv, mozda jos kao mali, a ni obican grip i ovo mi sada deluje kao smak sveta.