PROLECNA ALERGIJA!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
lunass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2007 9:48 am

PROLECNA ALERGIJA!

Post od lunass »

Crvenilo i uzasan svrab ociju u prolece...!
Cula sam da postoji vakcina protiv alergije.
Sta raditi u ovoj situaciji?
Da li neko ima slicno iskustvo?
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

I ja isto imam uzasnu alergiju!
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Vakcina se koristi kao poslednja opcija. Moj muz vec godinama muku mucu sa alergijama i probao je sve steroide i nijedan nije pomogao.

Prvo moraju da ti urade test da vide na sta si tacno alergican. Kad ustanove alergen i do kog stepena ti koji smeta, onda mogu da predju na drugi deo, t.j. na spravljanje vakcine. Vakcine se prave po tvom profilu i primaju se na svaka tri dana 6 meseci pa onda na svake 2 nedelje opet seset meseci i onda odrzavanje svakih sest meseci.

Dakle, zahteva pozrtvovanost i da moze finansijski da se isprati (nisam u Beogradu, ne znam koliko to kosta, nama u Americi to pokriva zdravstveno). Inace, dobijaju se simptomi alergije u roku od 24h od svake vakcine (jer postepeno povecavaju kolicinu alergena da grade imunitet na isti), tako da se bas namucis, ali je ipak bolje, na duze staze nego da par meseci godisnje ne mozes da funkcionises od simptoma alergije.
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marra84 »

joj sve vise ljudi muku muci od te alergije a pizdim od toga probala sam isto sve zivo i kada sam radila testove bukvalno sam na sve alergicna,doktor me je pitao dete kako ti dises....???
kod nas ja mislim zdravstveno to ne pokriva sve lekove sto sam pila morala sam da platim....tako da srbija sux.... :lol:
bas danas mi je krenula alergija i tako do avgusta....pomaze mi plivanje i ronjenje onda se skroz ocistim.....

:wink:
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ako ti to pomaze, onda nadji nesto za ispiranje nosa i usta. Moj muz je imao neku pumpicu u koju u mlakoj vodi rastvori mosrsku so pa time ispira, ali mu nista osim ovih vakcina nije pomagalo.
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marra84 »

da da kod svakoga je alergija drugacija,ja bi trebala to opet da proverim...a posto sam na VMA sad tamo moras da zakazes pa tek onda za mesec ako imas srece da odes i da proveris....jbg...videcu....pa cu ih pitati i za vakcine....sto da ne...
cula sam da od alergije moze da se razvije i bronhijalna astma mislim ako se alergija ne leci....ne bih bas da imam iskustvo sa gusenjem to je fobija 60% ljudi na planeti.... :-?
Odgovori