PROF. DR SVETLANA VUJOVIĆ

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Orvel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 14, 2015 7:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

PROF. DR SVETLANA VUJOVIĆ

Post od Orvel »

Citao sam intervju sa profesorkom Vujovic u Politici u kome ona kaze da joj nauka kaze da ce jednog dana nestati muski i zenski pol pa posto nemam gde da pitam za razlog a zanima me ta tema zamolio bih nekog medicinskog strucnjaka ovde da mi malo to objasni.Znam da je tema malo cudna ali sam zaista radoznao.Hvala unapred i pozdrav
nebojsa2805
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 07, 2015 5:16 pm

Re: PROF. DR SVETLANA VUJOVIĆ

Post od nebojsa2805 »

Nisam strucnjak ali sasvim je sigurno da ce nesto jednog dana da se desi nesto neocekivano zahvaljujuci naucnicima :roll: :roll: :roll:
Bg992
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2014 9:24 pm

Post od Bg992 »

Pa ovaj sajt je totalna sprdnja :D
Orvel
Novi član
Novi član

Post od Orvel »

Ne vidim zasto je sprdnja,medicinsko je pitanje jer ovo tvrdi osoba koja je lekar pa sam pitao nekog lekara zasto i da li to moze da se spreci.Nemam specijalni razlog za pitanje samo sam radoznao tako da nema potrebe za podsmehom.
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Kao prvo,tekst ili nisi procitao lepo tj nisi razumeo sta je rekla mada ne verujem al ajde.Drugo kako mislis da je tako nesto izvodljivo!?Ljudi ce za 20 godina postati crvi i razmnozavace se deobom,ili cemo imati po 2 polna organa?Kao trece,to sto je zena rekla,bio je je odgovor na pitanje sta misli o polovima i da li su zene generalno jaci ili slabiji pol bla bla i ostalo.Zena je odgovorila bojim se da ce polovi(razlika izmedju polova) nestati,ocigledno aludirajuci na evoluiranje sveta i svesti ljudi a ne na to da ce svi biti zene ili muskarci.
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

To sto politika stavi naslov "NAUKA TVRDI DA CE POLOVI NESTATI" a zena kaze nesto totalno levo je prica za sebe.
Orvel
Novi član
Novi član

Post od Orvel »

Pa te razlike ne racunajuci pravne gde i treba da postoji ravnopravnost nas i cine suprotnim polovima a ne samo polni organi pa prema tome da bi se smatrali razlicitim polovima moraju postojati razlike(hormonske,fizicke,pshice itd).Takodje je rekla to ce biti strasno pa ne vidim zasto bi to rekla ako je nesto pozitivno?
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Da li su žene jači pol?

"Biologija kaža da jesmo. Stvaramo i dajemo život. Ipak, volim razlike između polova. Jer, muškarac i žena su celina koja se dopunjuje. Ja se samo bojim dana kad će nestati polovi. To će biti strašno! A ja znam da će, jednog dana, tako biti. Nauka mi to kaže"
Ovde nauka ne podrazumeva medicinsku nauku ocigledno.Ima i ono sto stariji ljudi kad pitaju decu kako je u skoli kazu "kako ide nauka".Totalno izvuceno iz konteksta i stavljen potpaljujuci naslov u tekstu u kome zena prica o sasvim drugim stvarima.Naslov intrigira i zainteresuje nekoga da procita.Da ima ikakve veze sa tim sledece pitanje bi verovatno bilo sta ce se dogoditi,kako to mislite ili bilo sta slicno.Ali posto autor teksta vrlo dobro zna na sta je zena mislila nista od toga :D

Za muskarce se po staromodnom pravilu prica da su jaci pol zbog fizickih predispozicija,poslova koje obavljaju cinjenice da po pravilu moraju da budu zaduzeni za odredjene stvari,npr da egzistencijalno pitanje muskarac ne sme da ostavi zeni,da musko ne sme da tera zenu da lupam cepa drva.Znas kad se kaze uradi nesto covece pa musko si.Verovatno dr misli da ce neke stvari zene preuzeti na sebe jer ima sve vise "modernih" muskaraca koji se ponasaju kao devojcice.I cinjenica je da se razlika izmedju polova smanjuje jer ima sve vise samohranih majki koje rade po 100 poslova,da ima zena koje rade poslove i preuzimaju obaveze na sebe koje bi po nekom moralnom pravilu trebalo da preuzme muskarac.Ima sve vise muskaraca koji zanemaruju svakodnevne obaveze i leze kao telad u foteljama kafanama itd pa se u takvim porodicama zena istice kao jaci pol.I bice strasno ako muski pol nastavi da bude takav i u tom slucaju moze da se kaze da je razlika izmedju polova nestala.Drugo mozda je mislila na homoseksualizam,transvestite itd. i cinjenicu da ih ima sve vise sto je porazavajuce za drustvo i medicinsku nauku.Rodio si se sa pisom a hteo bi da imas ribicu.Prkos medicini kao nauci i genetici.Otkud mi znamo.Pol kao pol nece nestati.Musko ce biti musko,zensko ce biti zensko i uvek cemo biti drugaciji hormonski.I najbitnije imacemo drugacije polne organe :P Ovo je zanimljiva diskusija sa nekog drustveno/psiholoskog aspekta,ali medicinski pricati o tome i diskutovati o nekim mutacijama je gubljenje vremena 8)
Bg992
Stalni član
Stalni  član

Post od Bg992 »

Musko i zensko su celina koja se dopunjuju.Ako vec kaze tako ocigledno u glavi ima podeljene musko/zenske uloge koje zajedno prave tu celinu i njoj ce da bude strasno ako se te uloge izmene.
Odgovori