Procenjivanje bebe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Mobivita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 10:24 pm

Procenjivanje bebe

Post od Mobivita »

Ne znam da li ima neki test kada se beba procenjuje, da joj se daju dva prsta da se uhvati za njih, i ako ih ona povuce i podigne se to znaci valjda da nije dobro i da su joj misici suvise zgrceni.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nije mi najjasnije sta pitate, ali mislim da vas interesuje procena koliko je sazreo nervni sistem bebe..? postoji skala kada se koji primitivni refleks zamenjuje adultnim, to se desava kako mijelinizacija nervnog sistema odmice. to, medjutim mora da uradi pedijatar, zato sto postoje odstupanja koja se moraju proceniti na osnovu pregleda.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Svaka reakcija zavisi od uzrasta deteta, psihomotornog razvoja, nije ni meni najjasnije shta je vashe pitanje.

Testove motorne kontrole treba da radi iskljuchivo struchno lice, terapeut ili pedijatar, vi ako pokushate a ne uradite neshto kako treba ili ne umete da prepoznate pravilnu reakciju mozete sebi samo zakomplikovati zivot.

Ako idete na redovne kontrole kod pedijatra nemate sta da brinete.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mobivita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 10:24 pm

Post od Mobivita »

To je valjda pedijatar procenio i terapija je bila i vitamin b6 poveca doza, pa nakon mesec dana ponovo. Ni ja ne mogu da shvatim koja je dijagnoza. Pocelo je davanje vitamina sa tri meseca i receno je da moze samo da se do 6 meseci izleci.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pa ako nemate dijagnozu onda vashe dete NEMA DIJAGNOZU.

Deca se razlichito razvijaju, posebno ako se ne stimulishu tokom razvoja. Koliko je dete staro sada? I da li je rodjeno prevremeno?? Reakcija na glas, muziku, svetlo, kako plache, kakva ke kontrola ruku? Da li je fleksioni spazam popustio? Da li prati neke opshte smernice motornog razvoja?

Pregledajte temu u pedijatriji vezanu za motorni razvoj.

A ako sumnjate u nalaz i mishljenje svog pedijatra, otidjite kod drugog ako ste toliko zabrinuti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori