problemi sa zelucem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
kristina1995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 04, 2014 9:08 pm

problemi sa zelucem

Post od kristina1995 »

zdravo svima...
bila sam na gastroskopiji pre mesec dana... pronadjeni su mi hronicni gastritis, zeludacna kila klizajuceg tipa, spusten zeludac, helikobakterija i zeludacni refluks...
doktor mi je prepisao trojnu terapiju, koju nisam mogla da izdrzim da pijem do kraja, imala sam uzasne grceve i bolove u grudnom kosu...
zanima me da li je neko imao slicnih problema, i kako se resio?
vec pola godine mucim muku, i 5 meseci je proslo dok konacno nisu nasli sta je...
i da ponekad imam uzasne bolove u donjem desnom delu stomaka od kojih ne mogu da se pomerim...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: problemi sa zelucem

Post od vasa »

procitaj moje iskustvo sa helikobakter
ranisan mi je najvise pomogao
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

S obzirom da medicinska terapija nije bila uspešna, moj savet je da te pregleda dobar holistički terapeut kako bi pronašao uzrok za takvo stanje.

U međuvremenu možeš da probaš i 2 - 3 puta na dan piješ po 1dl soka od svežeg kupusa. Počni sa 1dl na dan jer nije ukusan i polako se navikavaj na više puta dnevno. Svaki put ga pripremi svežeg.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Nataša-molio bih te da nas uputiš malo u to tvoje holističko-iskreno ne znam kako misliš da mi laici i pored neta možemo sebi priuštiti takvu upućenost i dobiti takav pregled i ko je taj doktor koji obavlja takve preglede??
Hvala
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Nisam sigurna šta treba da objasnim...

Šta je holističko... informacija se traži kao i sve druge. Čika Gugl i pojmovi “holistički terapeut”, “holistička medicina” ili “holističko lečenje” i varijacije na temu. Korišćenje stranih jezika širi područje istraživanja.

O kvalitetu terapeuta se raspituje isto kao i o specijalistima medicine. Holistička metoda je dobra koliko je dobar terapeut koji se njom bavi. Za to su mu potrebni znanje i iskustvo. Ne mora da bude nasmejan i ljubazan, ali mora da odgovara na pitanja i objašnjava stanje pacijenta i šta radi. Pacijent mora da ima poverenje u njega. Uostalom kao i u doktora savremene medicine.

Šta znači "dobiti pregled"? Pregledi se zakazuju. Na žalost, holističke ne pokriva zdravstveno osiguranje i treba ih platiti. Tužno je da onda ne mogu da budu dostupni svima. Ali, ima onih koji plaćaju razne laboratorijske nalaze i preglede kod privatnika specijalista. Ako i posle njih još uvek nisu zadovoljni odgovorima i stanje njihovog zdravlja se bitno ne popravi, onda je bolje novac uložiti u drugačiji pogled na zdravlje. To nudi holistička medicina.
Odgovori