Problemi sa varenjem (?)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
soutparkovka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 22, 2014 3:16 am

Problemi sa varenjem (?)

Post od soutparkovka »

DAKLE, kao bebi su doktori naglasili majci da imam malo sporija "lenja" creva.

Primecujem da kad jedem nesto COKOLADNO, pijem COKOLADNO ili cak i OBICNO MLEKO, pijem KOKA KOLU i slicno, prvo mi se, nakon gutanja, javlja neki KISELI UKUS u ustima i tad imam utisak da mi se stvori ZADAH, i ako sam oprala zube npr 5min pre jela ili pica, u prevodu, kao POSLEDICA TOG KISELOG, ne znam nas prevod, ali sto bi rekli na engleskom, AFTERTASTE-a.

Nedugo zatim, i ako i dalje osecam kiseli ukus u ustima, polako se ta KISELINA SIRI i po ZELUDCU, a cim dodje do njega, on pocinje da mi ISPUSTA ONAJ ODVRATAN ZVUK, kao kada ste GLADNI, ali kao da mi neka tecnost prolazi kroz zeludac i creva i da se taj zvuk cuje usled njenog kretanja. To traje i PO NEKOLIKO SATI nakon te hrane ili pica.

Inace, malo hrane ubacim u zeludac, on je vec ISKOCIO kao da sam jela hrane za 3 dana, a sporo je vari.

A, malo sramezljivo da napomenem i da imam GASOVE, svakodnevno, i cak sam primetila da mi se javljaju narocito kada OTKRIJEM NEKI DEO TELA, npr dok lezim, pa otkrijem jednu nogu, ili ruku, a ostatak tela mi zagrejan, takodje, noge i ruke su mi stalno hladne, tako da imam i SLABU CIRKULACIJU.

Ja sad bacam random cinjenice jer ne znam sta moze biti povezano, pa se nadam da ce nesto koristiti da neko prepozna simptome :)

MOJ ZAKLJUCAK: Sto se tice tog KISELOG UKUSA, pretpostavljam da ima neke veze sa nekim SASTOJKOM koji se nalazi u tim namirnicama, a cula sam da se to desava zbog prisustva neke BAKTERIJE koja u rekaciji sa SECEROM stvara kiselinu, ali nista vise o tome ne znam.

Cula sam da poneke simptome imaju oni koji su alergicni na GLUTEN, pokusala sam da ga izbacim iz ishrane da proverim da li je on taj koji mi sve ovo cini, ali svaki put kad krenem, saznam za neku novu namirnicu koja ga sadrzi, a koju sam ja, naravno, jela tad -_-

Pila sam mleko BEZ LAKTOZE, ali nisam primetila neku posebnu razliku, sad, mozda zato sto bih to trebala da kombinujem sa krupnijom promenom ishrane, ali ne znam gde bih se sad po tom pitanju orjentisala.

Posto imam puno obaveza oko faxa, kuce i drugih stvari, nemam vremena da idem od doktora do doktora da ispitujem svakoga posebno sta bi to moglo biti, pocela sam, ali nisu im bili poznati simptomi -_- pa sam odustala, tako da bi mi MNOGO ZNACILO DA ME NEKO SAMO ORJENTISE KA JEDNOM ILI DVA, TRI MOGUCA UZROKA, cisto da suzim krug doktora pa krenem polako.
Odgovori