Imam 28 godina, i vec nekih 3 meseca imam problema sa varenjem hrane. Tacnije tako je zapocelo. Visok 185, 84 kg. Sportski karakter (razne sportove trenirao), treniram sa tegovima vec 10 godina skoro (ne ogromne tezine), nikada uzeo nikakve hemije nisam niti planiram.Ne pusim, ne pijem. Kao sto sam vec naveo, problem se javio pre tri meseca kada sam imao 90 kg . Uvece 2 sata pred spavanje uzmem i jedem grickalice pakovanje ono vece, to mi je obicaj vec godinu dana, nekako me to smiri ( pre 3 godine sam imao anksioznost, panicni poremecaj koji je inicirao smrtni slucaj u porodici). Problemi sa spavanjem su i dalje ostali, doduse znatno je bolje nego pre, napada panicnih nema, prevazisao sam nekako to citajuci tonu stvari na netu, meditacijama i tim cudima. I taman kad sam se osecao odlicno desi mi se ovo sa varenjem. Za pocetak je krenulo samo uvece, mucnina nakon jela, da bi narednih dana vec se prosirilo na sve obroke. Nelagoda, tezina u stomaku, koja traje satima nakon obroka. Napominjem nikakv stres nemam sada, nista posebno, nekada je bio pakao.. ali to je bilo pre 2,3 godine i tada nikada nisam imao ovakve probleme. Ja sam pomislio da nije neka prehlada, smanjio sam hranu izbacio grickalice pred spavanje uveo cajeve, medjutim sve gore i gore. Sacekao sam mesec dana i jednostavno odlucio da odem kod lekara. Gastroenterolog me je pregledao u drzavnoj bolnici, i rekao da mi je to mozda od stresa, dao mi je gastroperidon i controloc. Zaboravio sam da kazem da u tom stadionu pre odlaska kod lekara nisam vise mogao da jedem skoro nista, niti da pijem, jednostavno kao da sam zacepljen.. morao sam satima da cekam da prodje pa tek onda da jedem ili pijem, stalno podrigivanje, mucnina povremena, stolica normalna sve vreme. Onda se javio osecaj vracanja hrane i taj "cep" kod jednjaka zeludca sta je vec i zato sam se i uputio kod lekara. Znaci nikakav bol nisam imao, niti ga i danas dan imam. Popio sam sve te lekove.. gastroperidon me je malo "otcepio" ali daleko od normalnog, a controloc mi skoro nista nije pomogao. Nakon 15 dana sam ponovo otisao kod lekara .. Dobio ranisan, i preporuku da nastavim da pijem gastroperidon cim mi malo pomaze. U tom periodu sam svasta procitao na netu (fatalna greska

Nista ovo nije pomoglo i otisao sam ponovo kod lekara i odradili smo tu gastroskopiju. I biopsiju sa nekoliko tih isecaka. Svi rezultati su dobri, nemam cak ni gastritis, ni hh, ni heliko, gerb..
Nekako sam mislio da ce mi naci nesto, i bio bih mirniji koliko god to zvuci bolesno, ali jednostavno znam da mi nije uredu, i nemam razloga da izmisljam. Niti sam sad nesto u nekoj preteranoj sizofreniji, samo me nervira sto sam smrsao, i sto i dalje imam taj problem. Znaci da pokusam da opisem sada. Nakon jela, pola sata, do sat.. nekada cak i 2 sata mi bude skroz ok i onda krece taj zastoj, i onda verovatno i krenem nesvesno da se nerviram i krece i muka i to tako zna da traje satima. Nekad i 10 sati. Posle toga mi se nista vise i ne jede. Naravno da sam ishranu u poslednjih par meseci promenio, smanjio, ali opet isto. Recimo danas, sam rucao u 14h 2 parceta belog mesa, malo supice. i to je to. U 19 h sam se osecao skroz ok (to meso mi ne smeta mnogo), i krenem da vezbam malo sa tegovima, nista preterano, i krece muka tokom vezbanja nakon unosa vode (manje od litre posle sat vremena), i podrigivanje na hranu koju sam jeo pre 5 sati. I onda totalni cep, i moram da stanem sa treningom. Nije uvek tako, nekad zna da bude ok, nekada ne. Vise ni sam ne znam sta je? Takodje sam ubacio, aloju veru gel, koji pijem vec 2 nedelje i ibrogast koji mi je lekar prepisao pre nedelju dana nakon rezultata. U sustini istina je, dosta mislim o tome sada, kako i ne bi kad me muci vec 3 meseca. Takodje sam ubacio i donat vodu, koja cesto zna da mi najbolje pomogne u situacijama muke i tok zacepljenja . Medjutim konzumiranjem donata( manje od pola litre dnevno) aloja gela i ibrogasta, mi se pojavila dijarea. Tj jedan dan je meksa, drugi tvrdja, bez krvi, i neke sluzi. Tako da sada ne znam jel to uopste od toga, ili ko zna sta

Izvinjavam se ako sam bio predugacak, ali mislim da je bolje da kazem sve sto imam, da bi bolje neko procenio ko se razume u to. Probao sam i sa probiotikom u vidu jogurt balansa, medjutim jogurt isto zna da mi smeta, jedan dan da, drugi ne. Nemam nikakve alergije tj nikada ih nisam imao i uvek sam sve jeo najnormalnije, sasvim lepo i u pristojnim kolicinama. Nisam se nikada sad nesto prejedao, niti pijem koka kolu i te gazirane sokove vec par godina.
Dakle, vase misljenje? Da li je nervna baza, da krenem neke vezbe da radim ili masiranja stomaka, ili nesto drugo?