Problemi sa strahovima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
AnkaC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2012 7:09 pm

Problemi sa strahovima

Post od AnkaC »

Unapred se zahvaljujem na odgovoru, jer nakon sto sam odslusala sve laicke odgovore koje sam mogla da dobijem, volela bih da cujem jedno strucno misljenje o problemu koji imam.
Plasim se mraka od ranog detinjstva. Ne mislim mraka kao pojave, vec svega sto bi u njemu moglo da se krije. Spavam sa upaljenim svetlom (sada imam 20 godina). Plasim se da sama ostanem u kuci cak i preko dana. Plasim se da pustim glasniju muziku u strahu da ce mi se neko prisunjati. Ne mogu da zaspim kada sam sama. Imam neki iracionalan strah od samocue. U drustvu, pogotovo vecem, savrseno funkcionise. Stalno osecam neku neobjasnjivu anksioznost, ali tu nije kraj. Zadnje dve godine sanjam zaista morbidne i teske snove bar par puta mesecno, pri kojima sam svesna da sanjam ali ne mogu da ih prekinem, a kada pozelim da se probudim paralisano mi je celo telo, samo oci mogu da pomeram (isprepadala sam se kada mi se to prvi put dogodilo). I naravno posle takvih snova opterecena sam crnim mislima, kada mi sve krene kako treba u studijama, porodicnom, emotivnom zivotu ja sebe uveravam da nesto mora krenuti nizbrdo. A vezano za sve to pojacava se i onaj strah od kojekakvih budalastina koje ja zamisljam da me cekaju iza vrata.
Stvarno bih cenila vase misljenje o mom problemu a ono sto me iznad svega interesuje je da li sve ovo ima veze sa dubljim problemima koji me tiste negde u podsvesti, jer ja ne mogu da proniknem u to sta me zapravo muci?
Pozdrav
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Problemi sa strahovima

Post od drbgd »

do korena svojih strahove treba da dodjete uz pomoc psihoanaliticke (psihodinamske) psihoterapije.
na PP preporuka kod koga da odete
Odgovori