Problemi sa srcem ili....?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 21, 2013 12:59 pm
Problemi sa srcem ili....?
Pozdrav,izvinjavam se unapred na dgackom postu ali potrudicu e da budem sto detaljniji u opisu svog stanja.E ovako,imam 20 godina,trenirao sam karate 6 godina,fudbal 7,poslednje 4 godine u teretani treniram...Nikada nisam imao problema sa srcem niti nekih ozbiljnijih problema sa zdravljem.Moji problemi su poceli pre tacno mesec dana,na treningu u teretani radio sam propadanja sa drugarom,radili smo serije do otkaza,malo pre otkaza osetio sam neku neprijatnost u grudima i nedosatak vazduha,momentalno sam morao da izadjem napolje na svez vazduh.Osetio sam mucninu kao da cu da ispovracam ceo zeludac ali prosetao sam malo i otisao kuci bez ikakvih tegoba.Iskreno nisam ni obracao paznju na to sto se dogodilo jer sam mislio da se to dogodilo jer je bilo zagusljivo,mnogo ljudi u jednoj prostoriji + sam racunao da verovatno nisam ni disao pravilno jer je ogroman broj ponavljanja bio u pitanju.Te nedelje 2-3 puta sam se zalio devojci kako me probada sa leve strane i kako mi srce brze lupa ali ponovo nisam obracao paznju na to,dok nisu poceli ozbiljni problemi.Otisao sam na fudbal,i negde pred kraj termina trcao sam sa loptom i kako sam sutnuo na gol iste sekunde sam lego na zemlju,bio sam svestan ali nisam imao snage da ustanem.Puls je bio mnogo visok,srce je lupalo kao da ce da mi iskoci,i cak ni posle 20min se nije smirilo,u tom trenutku krece da me hvata napad panike,obe ruke su mi utrnule,a posto sam prvi put u zivotu imao napad panike imao sam utisak da umirem.Epilog zavrsio sam u bolnici gde mi je uradjen EKG koji je bio u redu izuzev malo povisenog pulsa i sinusne tahikardije koju su mi dijagnostikovali vise puta na sistematskim pregledima zbog sporta,pritisak 120/80...Receno mi je da uradim holter i ultra zvuk srca.7 dana kasnije dobio sam temperaturu,drzalo me je 3-4 dana,i u iscekivanju pregleda na svoju ruku nastavio sam da treniram,u trenutku izvodjenja vezbe puls je naglo skocio ali vremenom sam uspeo da ga smirim,i izbegao sam neki veci napad panike.3 dana nakon toga dok sam sedeo kuci,utrnula mi je leva podlaktica koja je bila na dodir tvrdja nego desna,mama je zvala hitnu pomoc,doio sam presolol jednu tabletu i lek za smirenje.Misljenje doktorke iz hitne pomoci je bilo da mozda imam miokarditis,pogotovo nakon sto je cula da sam zimus imao problema sa krajnicima,bio sam bolestan nekih 10-15 dana,prvi put da sam bio bolestan nakon 4-5 godina.Prekjuce mi je uradjen ultra zvuk srca koji je bio uredan(usput je doktorka preletela i preko ostalih organa i stitne zlezde),ali je holter pokazao nagla ubrzanja srca u toku dana,u periodu dok sam sedeo za kompjuterom puls mi je bio 149,pri hodanju je uglavnom bio oko 120...Nocu je bio kako doktorka kaze normalan uglavnom oko 50 otkucaja,samo je u jednom trenutku pao na 39,ali nisam imao nikakve zastoje i slicno.Misljenje doktorke je da je mozda u pitanj virus,i da za svaki slucaj treba da uradim testiranje na koksaki i ostale viruse ali da nista nije ozbiljno samo da bi u slucaju virusa morao malo da odlezim kuci.Meni sve to izgleda ok i verjem da je to tako al ipak juce i danas pri hodanju osecam neki pritisak sa leve strane i neku blagu toplinu,danas mi se javio i ostar bol u ramenu,kao da sam istegao misic,a povremeno se javi i bol u predelu lopatice,ali blag jedva osteljiv...Moje pitanje je da li ja imam problem sa stresom,tj napadima panike ili zaista imam neke probleme?Tacnijem da li sam strahom od svega nabijao sebi puls dok sam setao i radio bilo sta sto bi moglo da me zamori?
Re: Problemi sa srcem ili....?
Za početak,prekinite sa bilo kakvom fizičkom aktivnošću dok ne uradite laboratoriju.Kasnije,ukoliko je sve čisto,uradite test opterećenja.
MaxPower92, да се ти ниси нафиксао неким енергетским пићима и уз то дехидрирао?
Мени то највише личи на озбиљнији проблем са горњим делом кичме.
Мени то највише личи на озбиљнији проблем са горњим делом кичме.
-
- Novi član
Prekinuo sam sa treninzima dok ne vidim sta je u pitanju,a za pola sata bih trebao da uzmem rezultate krvne slike.Sto se tice energetskih pica ne pijem ih,kao ni alkohol niti gazirano uopste.Tu i tamo popijem kafu ujutru i to je to,takodje poslednjih par meseci ne koristim apsolutno nista od suplemenata za teretanu
Ма суплементи нису проблем. Чак може да буде проблем ако их не узимаш, а при томе интензивно вежбаш.
Ајде јави резултате када их добијеш.
Ајде јави резултате када их добијеш.
-
- Novi član
Ma ja totalno podrzavam upotrebu suplemenata,nego napominjem jer se dosta ljudi hvata za to cim se zalis na zdravlje,jer vecina ne pravi razliku izmedju kreatina i metana.Krvna slika mi je u redu sve je odlicno.znaci sve analize su u redu osim sto je ustanovljeno po 100. put da imam sinus aritmiu i sinus tahikardiju ali po recima 3 razlicita lekara to je cesta pojava kod mladih ljudi...inace zadnjih par dana nisamosetio lupanja srca cak naprotiv,jedino sto sam imao te periode u toku dana kad mi se desi da tesko disem,kao da ne mogu do kraja da udahnem.i i dalje se oseca neka kao neprijatnost sa leve strane,cas iza cas ispred.
Крц крц...