Problemi sa srcem i grudima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Darinho
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 05, 2017 2:53 pm

Problemi sa srcem i grudima

Post od Darinho »

Pozdrav svima, prvi put se javljam ovde. U protekla dva meseca osećam bol u predelu grudnog koša prilikom nekih pokreta, npr. kada legnem, kada ustajem iz kreveta, ponekad kad se sagnem, kad se jače nasmejem, ili prilikom kijanja... Moja laička procena je da je to zbog preteranog rada za računarom neka upala mišića možda, pogotovo što osećam bol i prilikom pokreta u zglobu desne ruke kojom koristim miš, a možda i zbog kvarnih zuba koje treba da izvadim. Bio sam kod lekara, radio krvnu sliku, gde je sve u normali, izuzev što su trigliceridi neznatno povišeni, a ''dobar'' holesterol nešto ispod granične vrednosti, kalijum na donjoj granici. Radio sam potom i EKG i ultrazvuk srca i tu je uglavnom sve u redu, osim što sam zbog ''sindroma belog mantila'' imao povišen pritisak (150/100) i ubrzan puls (98). Kod kuće mi je pritisak uglavnom u normali, puls takođe, što je kasnije i potvrđeno TA holterom. Ipak, doktorka mi je prepisala prenesu, konkor, midol 100, ali sve to na osnovu pomenutih vrednosti pritiska i pulsa u ordinaciji. Takođe, rekla mi je i da ti bolovi u grudima nisu zbog problema sa srcem. Zato sad nisam načisto da li da pijem te lekove, a izgleda ni ona, pa mi je, nekako uzgred, tek pošto sam je pitao posle holtera, rekla da pijem irbenidu. Međutim, taman kad sam mislio da se vraćam u normalu, da nije u pitanju ništa zabrinjavajuće, danas sam osetio preskakanje srca, otprilike 15-20 puta u periodu od tri sata, sve prilikom mirovanja. Nije mi ni to nešto novo, jer to s vremena na vreme osećam još od 2002, ali u poslednje vreme se nije javljalo, niti prilikom tih pregleda, a imam utisak da je ovo danas bilo nešto učestalije i intenzivnije nego kada mi se dešavalo ranije. Sad sam u dilemi da li opet da radim EKG, ultrazvuk ili šta već, a radio sam sve to pre oko mesec dana...
Odgovori