Problemi sa spavanjem...odnosno budjenjem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problemi sa spavanjem...odnosno budjenjem

Post od Stefan1 »

Ovako...vec izvesno vreme imam probleme, cini mi se da predugo spavam , i da mi je tesko da se probudim...tj da se razbudim i odmoran ustanem iz kreveta.

Recimo sinoc sam legao oko 1.00 h ujutru i spavao sam do 13.00 h to je 12h po meni nenormalno mnogo. Probudio sam se ja jos oko 10.30h ali jednostavno sam bio umoran da ustanem, budio sam se jos nekoliko puta ali sam odmoran i spreman za ustajanje bio tek oko 13h.

Da li jos neko ima takve probleme. Ja pre ponoci ne mogu da spavam, optimalno mi je da legnem oko 1-1.30h...

...da li ovo ukazuje na neku bolest (nedaj Boze) ili je do neceg drugog...
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ha, nisi jedini... Ja znam i duze da "zaglavim", to nije da nije normalno, ali je nezdravo. Mozda ti je nizak pritisak, kao meni sto je 80/50, pa kljucam po ceo dan, mozda imas nekih problema koji te psihicki opterecuju, a ako nije sve to onda verovatno imas viska slobodnog vremena i manak obaveza. Probaj da se nateras da ustanes bar u 10, ispuni sebi ceo dan, izmori se, pa ces da spavas ko bela lala... Meni bar, to pomaze.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

c

Post od vasa »

promeni nesto u zivotnim navikama-iako mozda nemas potrebe legni ranije i ustani ranije-noc je za spavanje-a dan za RAD-neznam koliko godina imas al ako nemas nikakve obaveze to ce te ubiti-pokreni se covece-
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm

Post od Stefan1 »

Vidi ovako, tako je isto bilo i za vreme ispitnog roka, inace imam 23 godine i ispitne rokove svaka 2 meseca na faksu.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Stefan1 napisao:Vidi ovako, tako je isto bilo i za vreme ispitnog roka, inace imam 23 godine i ispitne rokove svaka 2 meseca na faksu.
Kada to tako postaviš meni se čini da si jednostavno pod stresom i zato duže spavaš...iscrpi se organizam...meni se to dešava. I još nešto, po sopstvenom primeru znam da mi je optimum spavanja 8-9 sati. Kad spavam manje onda sam umorna ali i kad preteram onda sam grogi i samo mi se spava...eto, dala sam ti par mogućnosti pa vidi šta bi moglo biti...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

ipak mislim da se moras necim baviti osim ucenjem-hobi npr ili sport-NE DOZVOLI DA TI VREME PROLAZI U SPAVANJU pored tako lepih stvari oko tebe.Srecno
dekac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2005 2:12 pm

Post od dekac »

Sto vise spavas-vise ti se spava(ja to iz iskustva mladjih dana).Veci problem je ustajanje.Skoro 100% je problem stres ili nizak pritisak(mozda i jedno i drugo-to opet kazem iz iskustva).Probaj kod nekog dobrog neurologa da vide da li je slucajno neki problem koji oni mogu da rese.Ako si zdrav uputice te kod psihijatra.Kod psihijatra ne idu samo ludaci;moras da razbijes tu predrasudu a ne kao ja da godinama izbegavas.Srecno :wink:
nićifors
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2005 6:27 pm

Post od nićifors »

U Beogradu postoji klinika za nesanicu. Možda se ne zove baš tako, ali raspitaj se, oni bi mogli da pomognu.
Odgovori