Problemi posle operacije zucne kese

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
filarap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 17, 2011 12:15 pm

Problemi posle operacije zucne kese

Post od filarap »

Pozdrav svima,

Imao sam operaciju vadjenja zucne kese u oktobru 2011 godine, posle operacije sve je islo kako treba sa oporavkom i nije bilo problema. Ne pridrzavam se potpuno pravila ishrane medjutim pazim da izbegavam koliko god mogu previse masne stvari, ali volim da jedem i ne pazim sta jedem potpuno.

U zadnjih par meseci mi se javio problem koji se pojacava, da najcesce u pre podnevnim casovima imam probleme sa stomakom. Prva stolica posle budjenja mi je normalna, medjutim posle toga stomak pocinje da mi radi, ispusta zvukove, i osecam pritisak konstantno, da moram ici u wc vise puta, cesto i par proliva. Obicno se situacija stabilizovala popodne i nije mi preterano smetalo.
U zadnjih par nedelja mi stomak konstantno radi, krci, blago grcenje, odlazak u wc vise puta dnevno, ne toliko cesti prolivi, ali veoma neprijatan osecaj, koji me cesto sprecava da obavljam neke aktivnosti, poput da odem da trcim pre podne, ili da napravim neki plan da ujutro provedem negde. Popodne sam obicno zauzet zbog posla, ali i na poslu mi je problem stalno odlaziti do wca.

Drzao sam oko 2 nedelje dijetu koju sam dobio posle operacije, striktno sam je pratio, uspeo sam, i nije pokazala preterano poboljsanje, mada jeste bilo blago lakse.

Imam 27 godina sada 90 kg i visok sam 187cm, ako ta informacija nesto znaci.
Ako je neko imao slican slucaj, ili zna sta moze biti problem, i naravno neki savet kako ga resiti, bio bih zahvalan, pre nego sto krenem po lekarima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Problemi posle operacije zucne kese

Post od aa_aca »

Дијета за жуч не може да помогне код пролива.

Узми да пијеш пробиотик али држи се упутства о примени истог. Можеш да пијеш и домаћи кефир, ако можеш да га правиш.
filarap
Novi član
Novi član

Post od filarap »

Proliv nije glavna pojava, vise me muci konstantni pritisak u stomaku, cesto odlazak u wc "puca corke" da se tako izrazim. Da li je moguce da je ishrana dovela do ovakvog stanja u stomaku? Da li nedostatak zucne kese moze da izazove ovakve simptome?

Koji probiotik bih trebao da pijem, posto sam video da ima vise vrsta?
Da li je efektnije uzimati probiotik ili kefir?
I koji je period posle kog bih trebao da primetim prve simptome da ide na bolje?

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Вероватно је пролив везан за тај притисак који осећаш. Могуће да је дебело црево у повременом грчу и то осећаш као бол. Можда постоји и нека упала у њему која мора што пре да се санира. Можда кандида.

Мислим да недостатак жучне кесе никако не може да изазове такве проблеме.

Исхрана углавном доводи до већине здравствених проблема. Препоручио бих ти да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри".

Од пробиотика користим Флонивин, па то могу и да ти препоручим.

Домаћи кефир - напомињем домаћи - је изузетно здрава храна. Кажу да кефир стар три дана има одличне ефекте у заустављању пролива. Шта је боље? Боље је све истовремено. Када решиш проблем, престанеш са пробиотицима, а са домаћим кефиром наставиш до краја живота.

Узми да пијеш и црни чај али без шећера. Можда малко меда. Он је одличан за смиривање црева. Треба да провериш али мислим да би две шоље биле довољне. Можеш да провериш у Институту "Јосиф Панчић". Они продају одличне чајеве. И да напоменем, немој да користиш чајеве из филтер кесица.

И пиј све: и пробиотик и домаћи кефир и црни чај. Мислим да већ после три дана треба да приметиш позитивне ефекте.
filarap
Novi član
Novi član

Post od filarap »

Hvala puno na odgovoru, sigurno cu probati sa preporucenim probioticima i videcu za domaci kefir. Radi sigurnosti cu konultovati lekara, radi moguce upale.

Oko cajeva pitanje samo, da li nana moze da se pije kao zamena za crni?

Jos jednom hvala za objasnjenje i odgovor
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нана - не. Колико знам, искључиво црни чај. И опет - не из филтер кесице!

Узгред, домаћи кефир се прави од млека уз помоћ тибетанске гљиве.
Odgovori