Iskoristicu priliku da sa Vama podelim svoj zdravstveni problem, u nadi da ce neko od vas moci da mi pomogne da ga resim, ili u najmanju ruku da bar znam sta nije u redu.
Inace, barem jednom godisnje dobijem Cistitis (upalu besike) koja se skoro svaki put zavrsi mokrenjem krvi.

Problem je poceo pre 15 dana. Rano ujutru sam jako tesko mokrila i odmah sam zatrazila pomoc urologa. Nakon obavljene analize urina, doktor mi je rekao da je urin sterilan, tj. nema bakterija niti drugih nestandardnih pojava. Obzirom da sam imala bol sa desne strane (donji stomak) blize preponi, pozalila sam se. Lekar me je urgentno uputio na KCS-urgentni centar kod hirurga i kao dijagnozu u uputu naveo da sumnja na upalu slepog creva. u uregntnom centru nakon analiza krvi i urina i obavljenog ultrazvucnog pregleda, doktor je konstatovao da je sa slepim crevom sve u redu, da u urinu postoje kristali Ca-oxalata, ordinirao mi antibiotik (Nofocin 400mg), i cepice za bolove i rekao da se javim svom lekaru za 7 dana. 2 dana nakon terapije Nofocinom, stanje se nije promenilo, sem pojave eritrocita u mokraci i prejakih bolova, zbog cega sam opet bila primljena u urgentni centar. Urolog urgentnog centra me je poslao na biohemiju, gde u krvi leukociti nisu bili u povecanom broj, a u urinu su se pojavili leukociti, 4-5 skvamoznih celija, i opet Kristali Ca-oxalata. Kao terapiju sam odmah dobila injekcije Diklofena i Gentamicina, a za oralnu upotrebu Citeral 500mg (10 dana*2 tablete) i cepici Diklofena po potrebi. Ova terapija je ublazila bolove, ali mi se nakon 3 dana upotrebe Citerala pojavio genitalni herpes koji sam po instrukciji ginekologa lecila Aciklovirom (uradjen vaginalni i cervikalni bris i sve je uredno). Nakon ispijene terapije Citerala i zalecenog herpesa, imam i dalje jako otezano mokrenje (nemam bolove ali mokraca nikako ne krece, mogu sedeti na WC solji po 10-15 min pod punom besikom, dok urin u jako slabom mlazu ne krene.. Imam uzasne bolove u donjim ledjima, u predelu trticne kosti, ne mogu sedeti-stajati duze od 15 min. Izgleda da sam pored svega dobila i gljivicnu infekciju, posto me pored vaginalnog i anusnog otvora uzasno svrbi, pa sam na svoju ruku uzela Nystatin vag jer vise nemam snage ni volje da idem kod lekara...

P.S. Da ne zaboravim uz terapiju antibioticima, pila sam mnogo tecnosti.
Molim bilo koga za pomoc...
Unapred hvala!