Nisam uspeo da pronadjem adekvatan podforum za ovu temu pa sam resio da je postavim ovde (neka je moderatori premeste ukoliko postoji podforum za nju).
Naime radi se o tome da imam povisene granulocite i snizene limfocite i simptome poput gubitka na tezini, konstantno blago povisene temperature i preteranog mascenja koze (pre svega lica). Na levoj strani vrata mogu da opipam blago ispupcenje kao i izbocenje na zadnoj strani vrata (na spajanju sa glavom) koje je tvrdo. Nemam nikakve bolove, samo ove simptome. Napominjem da sam radio sve moguce analize krvi, briseve jezika na bakterije i gljivice - sve je u granicama normale.
Na sta bi ovi simpromi mogli da ukazuju ?
Hvala unapred na odgovoru.
Problemi sa limfnim zlezdama
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Problemi sa limfnim zlezdama
Koliko ima limfocita i kolika je ta povišena temperatura?
Je li žlezda kameno tvrda, ili više kao guma i koje je veličine? Imaš li još negde uvećane žlezde (prepone, pod miškom)?
Je li žlezda kameno tvrda, ili više kao guma i koje je veličine? Imaš li još negde uvećane žlezde (prepone, pod miškom)?
Granulociti su poviseni (81), a limfociti snizeni (14,6).
Sto se tice temperature ona je uglavnom blago povisena - od 37 do 37,5.
Nisam jos nigde primetio zlezde osim na ta dva mesta - sa leve strane vrata mekano blago zibocenje i na zadnjem delu vrata koji se spaja sa glavom koje je tvrdo kao kliker obima jednog centimetra.
Sto se tice temperature ona je uglavnom blago povisena - od 37 do 37,5.
Nisam jos nigde primetio zlezde osim na ta dva mesta - sa leve strane vrata mekano blago zibocenje i na zadnjem delu vrata koji se spaja sa glavom koje je tvrdo kao kliker obima jednog centimetra.
Koliko je ukupno leukocita, to su procenti koji sami ne govore puno? Ako je limfocita manje od 1500*10^9 onda je to već za dalje ispitivanje, a ako je manje od 1000*10^9 onda nešto sigurno ne valja.
Zboga temperature i nenamernog gubitka težine obavezno treba da se javiš lekaru na dalje ispitivanje.
Zboga temperature i nenamernog gubitka težine obavezno treba da se javiš lekaru na dalje ispitivanje.
Da li da idem kod hematologa ili kod nekog drugog ? Jer otisao bih direktno kod specijaliste privatnika posto nemam overenu zdravstvenu knjizicu pa samim tim ne bih mogao da odem prvo kod lekara opste prakse da me uputi dalje.
Poželjan je i pregled infektologa.
A kakve su analize krvi rađene?
A kakve su analize krvi rađene?
Ne znam da li je potrebno da me infektolog pregleda buduci da sam radio briseve grla i jezika na bakterije i gljivice, test na kandidu i heliko bakteriju (ispostavilo se da nema nicega) ?
Sto se tice analiza krvi, radio sam kompletnu krvnu sliku - gvozdje, leukocite,granulocite, limfocite ... (da ne nabrajam dalje posto ne mogu da se setim sta jos sve ide u paketu), sedimentaciju, kompletne analize stitne zlezde (T3, FT4 itd), nivo secera u krvi - sve je u redu. Ukoliko je potrebno mogu da okacim taj nalaz.
Sto se tice analiza krvi, radio sam kompletnu krvnu sliku - gvozdje, leukocite,granulocite, limfocite ... (da ne nabrajam dalje posto ne mogu da se setim sta jos sve ide u paketu), sedimentaciju, kompletne analize stitne zlezde (T3, FT4 itd), nivo secera u krvi - sve je u redu. Ukoliko je potrebno mogu da okacim taj nalaz.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 12:57 pm
limfociti su mi uvećani 42.5% i # 3.70
Pre godinu i 2 meseca sam imao odnos sa rizičnom osobom i da li ovo može biti simptom hiv infekcije?
Pre godinu i 2 meseca sam imao odnos sa rizičnom osobom i da li ovo može biti simptom hiv infekcije?