Problemi sa limfnim zlezdama

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ivan234
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2012 10:10 pm

Problemi sa limfnim zlezdama

Post od Ivan234 »

Nisam uspeo da pronadjem adekvatan podforum za ovu temu pa sam resio da je postavim ovde (neka je moderatori premeste ukoliko postoji podforum za nju).

Naime radi se o tome da imam povisene granulocite i snizene limfocite i simptome poput gubitka na tezini, konstantno blago povisene temperature i preteranog mascenja koze (pre svega lica). Na levoj strani vrata mogu da opipam blago ispupcenje kao i izbocenje na zadnoj strani vrata (na spajanju sa glavom) koje je tvrdo. Nemam nikakve bolove, samo ove simptome. Napominjem da sam radio sve moguce analize krvi, briseve jezika na bakterije i gljivice - sve je u granicama normale.

Na sta bi ovi simpromi mogli da ukazuju ?

Hvala unapred na odgovoru.
LuckyS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm

Re: Problemi sa limfnim zlezdama

Post od LuckyS »

Koliko ima limfocita i kolika je ta povišena temperatura?
Je li žlezda kameno tvrda, ili više kao guma i koje je veličine? Imaš li još negde uvećane žlezde (prepone, pod miškom)?
Ivan234
Novi član
Novi član

Post od Ivan234 »

Granulociti su poviseni (81), a limfociti snizeni (14,6).

Sto se tice temperature ona je uglavnom blago povisena - od 37 do 37,5.
Nisam jos nigde primetio zlezde osim na ta dva mesta - sa leve strane vrata mekano blago zibocenje i na zadnjem delu vrata koji se spaja sa glavom koje je tvrdo kao kliker obima jednog centimetra.
LuckyS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm

Post od LuckyS »

Koliko je ukupno leukocita, to su procenti koji sami ne govore puno? Ako je limfocita manje od 1500*10^9 onda je to već za dalje ispitivanje, a ako je manje od 1000*10^9 onda nešto sigurno ne valja.

Zboga temperature i nenamernog gubitka težine obavezno treba da se javiš lekaru na dalje ispitivanje.
Ivan234
Novi član
Novi član

Post od Ivan234 »

Da li da idem kod hematologa ili kod nekog drugog ? Jer otisao bih direktno kod specijaliste privatnika posto nemam overenu zdravstvenu knjizicu pa samim tim ne bih mogao da odem prvo kod lekara opste prakse da me uputi dalje.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Poželjan je i pregled infektologa.
A kakve su analize krvi rađene?
Ivan234
Novi član
Novi član

Post od Ivan234 »

Ne znam da li je potrebno da me infektolog pregleda buduci da sam radio briseve grla i jezika na bakterije i gljivice, test na kandidu i heliko bakteriju (ispostavilo se da nema nicega) ?

Sto se tice analiza krvi, radio sam kompletnu krvnu sliku - gvozdje, leukocite,granulocite, limfocite ... (da ne nabrajam dalje posto ne mogu da se setim sta jos sve ide u paketu), sedimentaciju, kompletne analize stitne zlezde (T3, FT4 itd), nivo secera u krvi - sve je u redu. Ukoliko je potrebno mogu da okacim taj nalaz.
henrikinaski
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 12:57 pm

Post od henrikinaski »

limfociti su mi uvećani 42.5% i # 3.70
Pre godinu i 2 meseca sam imao odnos sa rizičnom osobom i da li ovo može biti simptom hiv infekcije?
Odgovori