Problemi sa krvnim pritiskom i gubitkom težine

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

msurjanac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 10:12 am

Problemi sa krvnim pritiskom i gubitkom težine

Post od msurjanac »

Pre od prilike tri godine desilo mi se da mi je naglo skocio pritisak (150/100), i naglo sam izgubio tezinu. Doktor je to prokomentarisao kao stres i dao mi da pijem bromazepam. Medjutim na insistiranje roditelja isao sam i kod kardiologa, i tamo su ustanovili da je sve u redu sa srcem, jedino sto su mi rekli da imam malu tahikardiju. Isao sam i na dopler krvnih sudova vrata i tamo je sve u redu. Medjutim od tada mi se desava da imam glavobolje u zadnjem predelu glave i to sa obe strane kicmenog stuba. Uz te glavobolje ponekad imam utisak i blage nesvestice. Sada mi je pritisak u redu i krece se oko 130/70. Jedino mi je puls i dalje ubrzan (oko 90). Ako moze neko da mi pomogne bio bih mu zahvalan.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Koliko ste stari, da li ste proveravali hormone stitne zlezde, da li imate tahikardije stalno ili samo povremeno, da li ste snimali RTG vratne kicme, je li Vam radjen EEG, CT glave... Puno pitanja na koja morate najpre odgovoriti, pa tek onda da se krene sa bilo kakvim savetima.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
msurjanac
Novi član
Novi član

Post od msurjanac »

Postovani doktore, imam 28 godina i proveravao sam samo hormone stitne zlezde i nalazi su bili odlicni. Nikakva druga snimanja nisam uradio.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potrebno je uraditi RTG vratne kicme, kao i neuroloski pregled. Koliko kilograma ste izgubili i za koje vreme, je li bila u pitanju dijeta ili spontani gubitak kilaze? kako to da Vam kardiolog pored tahikardije i hipertenzije nije dao neki beta-blokator?
msurjanac
Novi član
Novi član

Post od msurjanac »

Postovani doktore, kilazu sam izgubio spontano, jer kada mi se to desilo sa pritiskom, imao sam posle toga neki strah nenormalan. Pao sam bio u tesku depresiju, sta mi se desava (iako su mi svi doktori govorili da je to samo stres i da je sve u redu). Bukvalno sam se plasio da izadjem na ulicu. Nisam mogao ni da jedem kako treba.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jeste li dobili Propranolol, Presolol, Atenolol, Concor ili slicno?...
zeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 2:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zeka »

nisam doktor i necu da se pravim pametan,,, ali znam jedan slican slucaj gde su bili ti stahovi prisutni-- i to sve od stomaka,,, takozvani heliobact poly.... a svi dobro znamo da je taj digestivni trakt drugi mozak.,....
ovo sam sad lupio tako nemoj da se baziras na ovo sto sam rekao jer nisam lekar,, ali jedna prijatelljica koju znam imala devpjka starahove , kad udje u autobus mislila da ce da padne u nesvest, nije smela sama da spava kuci kad joj muz radi trecu smenu, kad je uhvate strahovi ponekad joj krene i povracanje, isla kod psihijatra i nakon 6 meseci rade joj gastroskopijku izoluju helio bact.. kad je to izlecila ,,nikad nistaa.poz
msurjanac
Novi član
Novi član

Post od msurjanac »

Postovani doktore, pio sam Presolol. Na kontroli kada sam bio nalazi su opet svi bili u redu sto se tice srca (osim eto sto mi i dalje puls nesto visi i krece se oko 92-95 otkucaja). A pritisak je oko 130/72
msurjanac
Novi član
Novi član

Post od msurjanac »

zeka napisao:nisam doktor i necu da se pravim pametan,,, ali znam jedan slican slucaj gde su bili ti stahovi prisutni-- i to sve od stomaka,,, takozvani heliobact poly.... a svi dobro znamo da je taj digestivni trakt drugi mozak.,....
ovo sam sad lupio tako nemoj da se baziras na ovo sto sam rekao jer nisam lekar,, ali jedna prijatelljica koju znam imala devpjka starahove , kad udje u autobus mislila da ce da padne u nesvest, nije smela sama da spava kuci kad joj muz radi trecu smenu, kad je uhvate strahovi ponekad joj krene i povracanje, isla kod psihijatra i nakon 6 meseci rade joj gastroskopijku izoluju helio bact.. kad je to izlecila ,,nikad nistaa.poz

Pa pazi mozda i nisi daleko od istine. Meni je konstatovan cir na dvanaestopalacnom crevu pre od prilike 15 godina. I sve sam izgleda to nasledio od oca (i tahikardiju i cir). Kada god osetim bolove u stomaku pijem ranisan i onda mi se smiri bol.
zeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 23, 2006 2:10 pm

Post od zeka »

pa idi na gastroskpiju,, nista nije strasno pregled ko svaki drugi pregled,, a oni koji ti pricaju da je nesto strasno, crevo ti guraju, ma jok.. mozda je to nekada bilo sada su ta creva tanka i neces bas nista strasno osetiti,, ako ti je cir na 12palacnom prouzrokovan heliobactom, to se 100% leci danas... jeste da imaju neki malo skuplji lekovi za terapiju, ali znam licno ljuce koji su cireve vukli godinama i izlecili se... ako ti se utvrdi heliobact naj bolje se posle javi profesoru pesku , on je nacelnik prve hiruske u beogradu i naj veci mislim strucnjak kod nas za ceo taj digestivni trakt.
pozdrav
jedan_sasha
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm

Post od jedan_sasha »

E ja idem na gastroskopiju danas za sat i pol od ovog momenta pa cu da vam ispricam kako je u detalje. Pitacu doktora da snimim telefonom, pa cu da vam postavim da pogledate.
:)
simonida07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 12:20 am

Post od simonida07 »

dr ivica napisao:Potrebno je uraditi RTG vratne kicme, kao i neuroloski pregled. Koliko kilograma ste izgubili i za koje vreme, je li bila u pitanju dijeta ili spontani gubitak kilaze? kako to da Vam kardiolog pored tahikardije i hipertenzije nije dao neki beta-blokator?
Beta-blokator?gde ste vi studirali kolega? :lol:

smeshno..ovo je tipican primer anksioznosti.

ko daje odgovore na ovom forumu?studenti?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana, mozete li makar da nagovestite razloge Vaseg besmislenog posta? Studirao sam, diplomirao i specijalizirao u Beogradu. Ukoliko imate neku profesionalnu nedoumicu, slobodno mi se obratite privatnom porukom.
Odgovori