Nisam znala pod koju grupu da stavim temu jer sam potpuno ybunjena simptomima. Molim vas za pomoc.
U poslednje vreme cesto se dogadja da mi se usta suse i pucaju, a ponekad pre pucanja i oteknu. Cula sam da to ima veze sa povisenim secerom koji nastaje od stresa. Da li je to tacno? Pored toga, inace imam jako osetljivu koyu. Pre 6 godina sam imala na nevnoj bazi kao posledicu stresa (tako mi rekli u dzordza vasingtona) uzasno srvenilo i perutanje koze po vratu, rukama, nogama...Tada sam dobila neku emulziju koja se koristi najvise 5dana, sve je proslo i ja sam odlucila da mi se tako nesto vise nece ponoviti tj da necu dozvoliti sebi vise toliko stresiranja. Pre dve godine na kapcima mi se opet pojavilo to isto crvenilo (bio mi je i jako komplikovan period u zivotu pa verujem da je to opet bila rakcija na stres) koje se zavrsilo nenormalnim otokom ociju - toliko da ni rukama nisam uspela da otvorim oci. Lekari nisu utvrdili nista, dali su mi neku kremu/mast koja nije hormonska i sve je proslo nakon 3-4 dana, ali je meni delovalo kao da je to proslo samo od sebe a ne od kreme. Sada mi se dogadja da mi se stalno suse usta, ponekad i kao sto rekoh prethodno se naduju, a u poslednjih par dana pocela je da me svrbi leva bradavica koju sam par puta nesvesno pocesala pa kao da se perutanje pojacalo a napravile su se i sitne povrsinske ranice. Verujem da moja osetljiva koza reaguje i na materijale ali bih volela da znam dali vam ovi simptomi deluju povezano i na sta jos mogu da upucuju. Mozda sam i preskocila nesto bitno sto ce te se vi setiti da pitate. Na internet sajtu sam nasla slican problem koji glasi ovako: "pocele su da me bole grudi u predelu bradavica i areola, zatim su pocele da se perutaju i da me svrbe. Sada po njima imam male ranice kao od ogrebotine prilikom cesanja. U pocetku sam mislila da mi se koza peruta zato sto je suva,ali sada znam da nije tako." a odgovoreno joj je: "Promene koje opisujete ukoliko su obostrane pre govore u prilog nekom obolenju kože. Dobro bi bilo da Vas pregleda dermatolog." - Pitam se sta znaci ako nisu obostrane? Molim vas da mi odgovorite u skladu sa ovim savetom i komentarom jer godinama muku mucim da saznam nesto konkretno sto bi poboljsalo stanje moje koze.
Puno hvala!
Problemi sa kozom ili?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sto se tice prvog dijela pitanja vezano za susenje usana:
To ne mora da ima veze sa secerom. Suve usne ne bi bile jedini simptom. Bila bi i zedj, ucestalo mokrenje, itd. No, svaki organizam je prica za sebe pa i tvoj. Sto se tice secera to ti je bar lako. Ujutro nemoj jesti niti piti, podji u ambulantu, apoteku ili nekog ko ima aparat za mjerenje secera u krvi. Za pola minuta ce ti mnoge stvari postati jasne. Ako je rezultat ispod 6 sve je sa secerom OK. Sto se tice ostalih stvari ja bih odmah posao kod ljekara. Podji kod dermatologa pa ce te dalje uputiti ako nije njegov fah, a vjerujem da jeste...
To ne mora da ima veze sa secerom. Suve usne ne bi bile jedini simptom. Bila bi i zedj, ucestalo mokrenje, itd. No, svaki organizam je prica za sebe pa i tvoj. Sto se tice secera to ti je bar lako. Ujutro nemoj jesti niti piti, podji u ambulantu, apoteku ili nekog ko ima aparat za mjerenje secera u krvi. Za pola minuta ce ti mnoge stvari postati jasne. Ako je rezultat ispod 6 sve je sa secerom OK. Sto se tice ostalih stvari ja bih odmah posao kod ljekara. Podji kod dermatologa pa ce te dalje uputiti ako nije njegov fah, a vjerujem da jeste...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Pod uslovom da zivite u Srbiji - ne znam u cemu Vas sprecava 'nedostatak novca i osiguranja; - par stotina dinara kolko cete platiti pregled bez knjizice i uputa sigurno nije nedokuciva suma novca; sta cekate - da napravite sebi veci problem pa da onda hitno dospevate na pregled kao prethodna dva puta?? Neozbiljno.......