Problemi sa koncentracijom i ucenjem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Zelda21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 03, 2013 10:16 pm

Problemi sa koncentracijom i ucenjem

Post od Zelda21 »

Imam veliki problem sa koncentracijom. Inace sam student, i ne umem sebi da organizujem dan i vreme. Uglavnom mi se sve svede na zapocinjanje raznih aktivnosti i nezavrsavanju istih. Krenem da ucim, posle 15min.ustanem i upalim tv., vidim sta ima, pa uzmem da slusam muziku. Onda izadjem da setam, vratim se i uzmem ponovo da ucim, 15min.i kraj, ne mogu vise, i sve tako u krug. Pocnem da spremam jedan ispit, vidim dosadan je, pa predjem na drugi. Odsutna sam i na ispitu kad odgovaram pred profesorom. Krenem da mu prica pitanje, kad posle 10ak min. pocnu da mi naviru misli tipa sta cimerka radi, sta je tetka spremila za rucak i sl. Pocinjem da lutam...Npr.dok setam gradom ili dok cekam zeleno svetlo na semaforu , toliko se zanesem, da imam osecaj da mi je mozak stao i da je prazan. Kao da ne razmisljam vise. Imala sam i ranije probleme sa koncentracijom, ali obaveze su bile mnogo manje i sve je bilo ok. Osnovna i Srednja-laganica.Dok studiranje trazi organizovanost i posvecenost. Imam veliku zelju da studiram, pre svega zbog sebe. Ne znam sta da radim, kako da se bolje organizujem? Da li imate neki predlog? Razmisljam da kupim neke stimulanse (Oikamid tablete npr.)...
Odgovori