problemi izazvani klimaksom
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
problemi izazvani klimaksom
E ovako,rec je o mojoj majci,nakon nekoliko meseci od ulaska u klimaks imala je normalne simptome preznojavanje malaksalost,gubitak snage i ti simptomi su trajali po sat vremena i prodju sve bude normalno ali nakon toga je pocelo da se desava jos veca malaksalost,drhtanje celog tela,zamor,vrtoglavica blaga i to stanje je drzalo jako dugo u mirovanju je sve ok ali pri bilo kakvoj aktivnosi se javljalo to i trajalo jako dugo.Isla je na ginekoloske preglede i oni su potpuno normalni,ispitivala je stitnu zlezdu,radila ultrazvuk svih organa i sve je potpuno u redu,takodje i krvna slika,i sa neuroloske strane je isla na preglede i dobila je neku terapiju jer je neurolog pretpostavio da je u pitanju NEUROZA,dao joj terapiju ali i to nista ne pomaze,simptomi su se nastavili..Mene konkretno zanima koje preglede i analize bi ona jos mogla uraditi da bi se otkrilo sta je uzrok da bi dobila pravu terapiju jer ocigledno da ovo ispitivanje do sada nije dalo rezultate i pravu diagnozu.Unapred hvala..
Re: problemi izazvani klimaksom
Tvoja majka ima SVE prosecne normalne klimaktericne simptome koje ima vecina zena u klimaksu.Najvaznije je sledece:Tvoja majka je ODRADILA NAJVAZNIJE preglede da bi iskljucila bilo koju drugu vrstu bolesti: Ginekoloski pregled,stitna zlezda itd.SVI REZULTATI SU DOBRI!!E TO JE NAJVAZNIJE
!!Mozes nabaviti neku prigodnu literaturu za zene o klimaksu-Knjiga,casopis,-.Tu literaturu mozes dati svojoj majci da je procita, mozes je i ti procitati ako te interesuje-vidim da si vec prilicno upoznat!-.Idi na internet pa nadji "klimaks", neka tvoja majka i to procita.Ako se stidi da cita u tvom prisustvu,ti "izadji da nesto uradis"..Klimaks je sasvim normalna funkcija zenskog organizma koji stari.Simptomi kod klimaksa ne moraju biti kod svih zena "isti".Klimaks zna da traje godinama.TO JE INDIVIDUALNO kod zena.
Bitno je pomiriti se sa "cinjenicom neminovnog starenja",te nastaviti normalnim zivotom,u prijatnoj kucnoj atmosferi...Treba ziveti sto lepse...Smatram da nikakve dalje pretrage tvojoj majci nisu potrebne.Od klimaksa se ne moze pobeci,moze se samo RAZUMETI,Shvatiti,i prihvatiti kao normalnom zivotnom procesu..
Ti sam odluci, hoces li, i da li smatras da trebas svoju majku dalje voditi na neka dodatna ispitivanja.Raspitaj se kod svojih prijatelja za njihovo misljenje..
Ukoliko tvoja majka smatra da treba i dalje ici na dodatna ispitivanja,i oseca potrebu za tim pregledima ONDA NEKA IDE. JA POSTUJEM svacije misljenje.Pozdrav!

Bitno je pomiriti se sa "cinjenicom neminovnog starenja",te nastaviti normalnim zivotom,u prijatnoj kucnoj atmosferi...Treba ziveti sto lepse...Smatram da nikakve dalje pretrage tvojoj majci nisu potrebne.Od klimaksa se ne moze pobeci,moze se samo RAZUMETI,Shvatiti,i prihvatiti kao normalnom zivotnom procesu..
Ti sam odluci, hoces li, i da li smatras da trebas svoju majku dalje voditi na neka dodatna ispitivanja.Raspitaj se kod svojih prijatelja za njihovo misljenje..
Ukoliko tvoja majka smatra da treba i dalje ici na dodatna ispitivanja,i oseca potrebu za tim pregledima ONDA NEKA IDE. JA POSTUJEM svacije misljenje.Pozdrav!
Re: problemi izazvani klimaksom
vazi.hvala puno na odgovoru.