problemi sa hormonima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
svejedno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 23, 2011 6:57 pm

problemi sa hormonima

Post od svejedno »

Postovani,
imam jedno pitanje. Imala sam problem sa hormonima pa sam kao terapiju pila diane 35 jedno godinu i nesto dana. Mesec dana ih ne pijem na zahtev lekara da bih uradila analize krvi da vidimo kakvo je stanje hormona. Ciklus je dosao na vreme, treci dan ciklusa sam vadila krv i evo koji hormoni mi nisu ok
SHBG @ 194 a granice su od 18 do 114 nmol/l
Kortizol @ 858 a granice su od 138 do 690 nmol/l
ACTH @ 197 a granice su od 9 do 46 pg/ml
prolaktin je vadjen u prvom i tridesetom minutu posle ubda igle. Stavljena mi je bromila izvadjen prolaktin u nultom minutu i u tridesetom
u nultom je
Prolaktin @ 1060 0' a granice su od 40,0 530,0 mIU/L
Prolaktin @ 651 30' a granice su od 40,0 530,0 mIU/L. Inace imam 25 godina pre pijenja dijana sam imala neredovne i veoma bolne cikluse. Diane 35 sam pila pola godine pa godinu dana pauza pa posle toga sam ih pila godinui nesto dana i sad mesec dana ne pijem nista. Zanima me vase misljenje da li su ova odstupanja hormona po vasem misljenju opasna i na sta ukazuju?
hvala puno unapred
maki-kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 19, 2010 1:56 pm

Re: problemi sa hormonima

Post od maki-kg »

Ja sam pila Jaz tablete godinu dana i zaista mi je ciklus skroz ok od tada. Sada ih vise ne pijem. Inace pre toga jedino sto mi je bio problem je prolaktin, bio je tri puta veci od normalnog. Za probleme sa hormonima idi kod endokrinologa,mada ce ti tvoj ginekolog reci da li je potrebno da ides ili ne. Pozz
Odgovori