Problemi sa disanjem(hitno mi pomozite,hvala)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
markocar123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2016 6:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problemi sa disanjem(hitno mi pomozite,hvala)

Post od markocar123 »

Imam 18 godina.I pre 3 dana mi se desilo nesto jako cudno.Posle teretane sam poceo otezano da disem,i probadalo me je u predelu srca imao sam osecaj kao da cu se
ugusiti.Sutra sam isao kod lekara i ona mi je uradila EKG,slusala srce,pluca,sve je bilo u redu,jedino losa stvar je bila sto sam imao povisen krvni pritisak bio je oko 140.Posle dan osecao sam se jako umorno iscrpljeno i dalje me muci disanje i probada srce,merio sam pritisak i normalan je,sada moje misljenje je da sam se pretrrnirao jer sam dan pre tog trninga igrao kosarku sat i po bez prestanka i nisam posle toga mogao da stojim i bio sam jako umoran a ns tom treningu sam forsirao velike kilaze,takodje problemi sa otezanim disanjem se nastavljaju i to me dosta birine,zanima me vase misljenje i hvala u napred!!!
fica98
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2011 3:18 pm

Re: Problemi sa disanjem(hitno mi pomozite,hvala)

Post od fica98 »

Pozdravv ! Ja imam 17.godinaa.Problemeee kojee si naveoo sam imaoo i jaa. Naravnoo javljaju mi see i daljee kada forsiramm , kada preteram u treninguu...Probadanjee u srcu je zbog preopterecenja organizmaa kaoo i disanjee..(Ubrzan srcani ritamm i broj udisaja -moras da uskladis ta dvaa ).. Nistaa neces dobitii timee sto se forsirass . Mozes samoo izgubiti.. Moras da nauciss da slusas svojee teloo. Kada je iscrpljenoo stanii.Odmori dan dva , pa opet..
Ali tesko da cemoo obojicaa to daa shvatimoo jer nam jos uvekk hormonii radee punomm brzinoom :D

Pozdrav ;)
markocar123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2016 6:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od markocar123 »

Sve je to okej,ali ja bih ipak hteo da cujem odgovor od nekog malo strucnijeg,jer ipak ovo moze biti svasta,a ne mora biti nista...I da koliko dugo te je mucilo otezano disanje???
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Jedino sto bi trebalo je iskontrolistati pritisak. Izmeri ga nekoliko dana za redom.
Nemoj se forisirati tokom treninga, treniraj umereno i hrani se zdravo.
Izbegavaj energetske napitke tipa guarana, razne dodatke koje koriste sportisti, pre svega takozvane sagorevace, i ukoliko pijes kafu, neka to bude umereno, 1-2 soljice dnevno.
Ne brini, verujem da je sve u redu.
Ukoliko se tegobe ne povuku, javices se opet lekaru.
Pozdrav
Odgovori