Problematična koža lica!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
manga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 10:59 am

Problematična koža lica!!!

Post od manga »

Poštovani,
vaše mišljenj i eventualno objašnjenje bi mi zaista olakšalo ove užasne dane zbunjenosti.
Ne znam šta mi se dešava i jako sam nervozna zbog toga, što verovatno dodatno pogoršava problem- začarani krug.

Dakle, gotovo oduvek imam problematičnu kožu lica (samo lica), sa pojačanim aknama tokom ciklusa. Do nedavno to i nije bio straašan problem jer su mi kozmetički preparati uglavnom pomagali.

Pre par meseci su iz nepoznatih razloga pošele da mi izlaze veelike upalne bubuljice, koje izgledaju kao više spojenih i jako sporo prolaze. Pošto mi preparati nisu pomagali, a hormoni su mi potpuno u redu, potražila sam pomoć homeopate, koji mi je dao neki lekić (fosfor, kako kaže) i lice mi je sve gore. Kažu da je to možda i normalna reakcija, da se organizam probudi i zato izlazi sve što je negde mirovalo. Pijem i kapsule ulja crnog kima. Za sada imam problem na bradi, nekoliko upala i pored nosa na obe strave, ostatak lica mi je čist.

Uz sve ovo kad god imam upalu, ispod brade mi se uveća neka žlezda koja boli na dodir i izgleda kao kuglica veličine manjeg oraha ili maalo manje.

Zaista bi mi značilo mišnjenje nekog stručnog lica, ili nekoga ko je imao sličnih problema.

Unapred zahvalna!!!! :roll:
nostrog
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 02, 2009 12:15 pm

Post od nostrog »

bilo bi bas divno kada bi neko odgovorio..
imam slican problem.. mada sam manje vise imala dosta cistu kozu, eventualno neke potkozne ili upaljene bubuljice pred sam ciklus.. ali od kad sam dozivela jednu veoma stresnu situaciju (natovarenu na svakodnevni stres) potpuno mi se osulo celo.. i to je po malo od ispod kose se sirilo sve do obrva.. koza izgleda skoro kao cureca koza.. i nista mi ne pomaze.. dermatolog je rekao da je prosto naisao takav period kada mi se koza vise masti..i dao mi neku kremu, melem, koji mi ni malo nije pomogao.. nakon malo suncanja mogu reci da je stanje bolje.. ali imam tako pune mitisere i ceste velike potkozne bubuljive.. da mi zaista treba neki dobar savet.. jer je to tesko gledati.. hvala!!
maja1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 10:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problematicna koza

Post od maja1981 »

i ja sam imala probleme sa crvenim, bolnim i upaljenim bubuljicama kao cirevima, ali sam pocela da koristim seba med sapun ujutru i uvece i aktivni kiseonik. i jedno i drugo mozes naci u apoteci. iskreno odlicno je, mnogo pomaze, susi bubuljice i lice. lice umivas sapunom, a kiseonik naprskas vise puta u toku dana na lice, provereno dobro. srecno.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

manga,
kako izgledaju promene oko nosa - i sto je najvaznije da li bole???
Odgovori