problem ne znam sta je

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
smolwil1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 17, 2012 4:54 pm

problem ne znam sta je

Post od smolwil1982 »

pozdrav svima na forumu evo ovako da kazem svoj problem.nevolje su pocele prie jedno mjesec ipo dana kad sam prilikom rada desno koljeno povredio,stim da uopste nisam pao ni udario u njega,neko sam ga kako da objasnim prillikom okretanja u koljenu sam osjetio kao da skljocnulo nesta,isao sam na rengen snimao isao kod ortopeda on kaze kao ligament s834 dijagnoza.stavljo hladne obloge steznik na nogu i otok se postepeno povlacio s tim da je izbacivao modrinu.e problem koji sad imam je sledeci najedanput su mi listovi desne noge clanak i citavi stopalo nateceni to traje jedno 10 dana nekako je koza kao svetlo zuckasta list noge me boli kad hodam mada je trenutno skroz slab bol ali otecena noga,kad spavam preko noci otok se smanji a jesam li usto odma oticu,dali sam prilikom okretanja kad sam osjetio da je nesta skljocnulo u koljenu mogo neko zakrcenje da stvorim pa da noge oticu zbog toga samo da kazem da je u pitanju desna noga ,hvala unapred evo slika kako to izgleda http://prntscr.com/8kzo0d http://prntscr.com/8kzo5u
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: problem ne znam sta je

Post od aaaca »

Вероватно тим својим послом како си повредио колено тако повређујеш и целу ногу.
smolwil1982
Novi član
Novi član

Post od smolwil1982 »

radim u pilani to je to e sad na bolovanju sam ima 7 dana a otok se uopste ne smanjuje mzda mi trebao vaskularnom otici
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Не знам за васкуларног, али може да буде и за трауматолога, ортопеда а можда и кичма за неуролога. Незгодно када се тако нешто јави нагло због физичког преоптерећења.
smolwil1982
Novi član
Novi član

Post od smolwil1982 »

isao sam kod ortopeda slikao kaze kao ligamenti koljena e sad preporucio mi je da uradim ultrazvuk potkoljenice i krvnoh sudova pa sa tim nalazom da odem ko njega jer mu nije jasno odakle taj otok u listovima i clanku kompletnom tabamni udari i u prste dali moze voda da bude na moj pritisak prstim na otecena mjesta imam osjecaj kao da gori kad dohvatim
,to mogu u foci a uradim ali me prvo mora vaskularni doktor pregledati pa da uputi na dopler i ultra zvuk.nege sam citao a i bubrezi uticu na otok koljena imam onu dijagnozu q60 mada mislim da nije od njih samo kad sam stao nezgodno u koljenu je nesta skljocnulo tu sam povredu vuko mjesec dana sigurno,po noci kad legnem da spavam u koljenu je sve skljocalao na moje savijanje i jak bol desavalo mi se da kad cucnem nemogu da se oslonim na koljeno kod svog doktora opste medicine kad me je uputio na obicni uz sumnjao je na meniskus
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да су бубрези у питању онда би обе ноге биле отечене.

Пошто ти је ткиво вруће могао би да буде у питању и неки тромб.
smolwil1982
Novi član
Novi član

Post od smolwil1982 »

oedema pedis et cruris dex sta je to taka je ddiagnoza
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Превод дотичног текста је "оток стопала и потколенице десно" што никако не може да буде дијагноза већ само симптом.
smolwil1982
Novi član
Novi član

Post od smolwil1982 »

pozz evo me posle jedne pauze ,problemmi se i dalje nastavljaju otok se pojavi pa smanji pa sve tako u nedogled,isao kod ortopeda sumlja na artritis tako nekako mi rece,uradio neke nalaze wal;er rose nisam mogao posto ga nigde na sarajevsko romanijskoj regiji ne rade,uradio osnovne neke nalaze mislim da su svi ok ,al volio bi svacije misljenje
sedimentacija je 5,10mm mislim da je ok
fibrinogen 3,4 ok je i on mislim
e ovaj crp je 4.7mg/l po netu trazih kao da je visok ovaj nalaz opseg je 0.000-5.000
i rf nalaz je ngativan,doktor na odmoru pa ga cekam do ponedeljka
hvala unapred svima na odgovoru
nebojsa2805
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 07, 2015 5:16 pm

Post od nebojsa2805 »

Probaj da kupis konjsku mast (tako se zove jer je jaka i efikasna) i da mazes ceo list sa tom mascu imas dve vrste, pa bih ti dao savet da se posavetujes sa apotekarkom
Odgovori