Problem u vezi Srca,moja istorija

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
IRELIAstyleSRB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 7:10 pm

Problem u vezi Srca,moja istorija

Post od IRELIAstyleSRB »

Pozdrav svima,Evo ovako,iskreno krecem da vam pisem moju istoriju ove "bolesti"...
Prosle godine(2011.) pocetkom oktobra,otisao sam na regularni sportski pregled..spec. sportske medicine mi je rekla da zbog moje visine(190cm 15g 76kg) i fizickog stanja u kom sam se tada nalazio(bio sam bolestan,neka viroza sta li je) dodjem cisto radi preventive da uradim test opterecenja..mesec dana posle viroze...
i evo ga izvestaj sa tog 1. opterecenja..
8.11.2011. submax test ...15god 194cm 80kg
za vreme testa FS 101 do 177(86%),TA 105/60 do 175/30mmHg
EKG u miru(sedeci polozaj)-sinusni ritam,FS 101,normal elek osovina,negativan T talas u D2,D3,AVF,bifazican T talas u v4-v6
Tokom testa i u periodu oporavka ne registruju se poremecaji ritma,niti provodjenja,kao ni signifikantne denivelacije ST segmenta,na XIIIstepenu(169W) dolazi do pozitivizacije T talas u v4-v6.Fizioloski profil TA.Bez tegoba.u 7minutu FS se vraca na 116./im a TA 115/60
Doktorka mi je rekla da je sve u redu i da dodjem opet za mesec dana da uradimo opet jer nisam potpuno ozdravio za vreme prvog testa..
dakle..
21.12.2011. 2test opterecenja sub max... 15god 195cm 81.5kg
FS se kretala od 61/min do 175/min(87%)
EKG u miru(lezeci)-sinusni ritam,FS 61/min,norm elek osovina,rSr'u v1-v2,blaga konkavna elevacija ST segmenta u v4-v5
EKG(sedeci)-sinusni ritam,FS 95/min,negativan T u D2,D3,AVF, bifzaican V4-v6

Tokom testa i u periodu oporavna ne registruju se premecaji ritma,niti provodjenja,kao ni signifikantne denivilacije ST segmenta.Fizioloski profil TA.Na XVstepenu 190W dolazi do pozitivizacije T u D2 D3 AVF v4-v6..Bez tegoba tokom testa.. U 6om minutu oporavka FS se vraca na 105/min a TA na 115/75mmHG
ista ta doktorica mi je zakazala ultrazvuk kod dec.kardiologa da se uveri da nije nista(bar je meni tako rekla)...
Posle toga otisao sam na ultrazvuk i evo rezultata sa UZ srca 23.01.2012.
Kontrol EKG:sinusni ritam,fs 68/min,norml src osovina,pQ139ms,nesto niza voltaza T u III,AVF i levim prekordijalnim odvodima.
Ehokardiografski pregled:Situs solitus.Venske drenaze normalne.LP 29mm.IAS ocuvanog kontinuiteta.A-Vsklad.oba kuspisa Mv elogirana,baloniraju prema LP,posebno PMK,pokreti zalizaka su normalni,kao i protok.LK normalne merfologije i kontraktilnosti(LVD 50mmLVS 31mm,FS 0.38,ZZ 10mm,IVS 10mm)IVS ocuvanog kontinuiteta.VAsklad.Aorta trivelarna,na anulusu precnika 29mm,norm brz protoka>Arterija pulmonalis na anulusu precnika 32mm,norml brz protoka.Aortni luk levi,bez anomalija.Perikard b.o. DG.DYSPLASIO VALVULAE MITRALIS.Uraditi kontrl test opterecenja.
Nakon toga sam otisao na 3test opterecenja.
Dana 27.01.2012. sub max test 15god 196cm 83.5kg
Fs se kretala od 55/min do 173(85%)a ta od pcetnih 120/60 do 180/50mmhg

EKG u miru lez polozaj: sinusni ritam,fs 55/min.norml elek osovina,PQ 120ms,U talas u V4-v6
EKG sedeci polozaj.-sinusni ritam,FS 90/min,negativan T D2,D3,AVF,bifazican v4-v6
Tokom testa registruju se 3monomorfne VES.ne registruju se drugi poremecaji ritma,provodenja niti denivilacije ST segmenta.Na maksimumu opterecenja ne registruju se poremecaji ritma.NA VIII stepeu dolazi do pozitivizacije T talasa u D2 AVF V4-v6.Fizioloski profil TA.Bez tegoba tokom testa.U 7-om minutu oporavka FS se vraca na 92/min a TA 120/60mmhg

...Dakle prostim jezikom,ja sam od obicnog sportskog pregleda zavrsio na zakazanom pregledu kog DR Vukomanovica u UDK u BG-u koji imam zakazan za 20Februar.2012.
Pocetna dijagnoza pre 1 opterecenja je bila Ortostastka Hipotenzija,za 2test opterecenja:Dysmorphio Valvulae mitralis
St post virosis am.III
dok za 3. test opterecenja takodje Dysmorphio Valvulae mitralis
.. i sad mi je uptna dijagnoza za pregled na UDK- Prolapsus valvuale Mitralis..

Ja se prethodno nisam nikom nikada zalio za probadanje u grudima,napada panike,tahikardije,lupanja srca i sve sto prati "ovo"....jer bio sam obavesten o ovim bolestima nego sam mislio nisam ja taj nesrecnik..i skoro slucajnim pregledom ispostavilo se da jesam..

Zamolio bih vas ,da mi kazete sta ce mi od prilike reci Dr Vukomanovic i kolko je ovo ozbiljno za nastavak bavljenja sportom(kosarkom koju treniram vec 9godina i veoma sam dobar)
takodje svestan sam da sam psihopata
IRELIAstyleSRB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 7:10 pm

Re: Problem u vezi Srca,moja istorija

Post od IRELIAstyleSRB »

EDIT:
da dodam,imam ceste glavobolje(nekad zna 3-4puta nedeljno do mozda 2puta mesecno),migrenu(mozda 1 u mesec dana),i dijarenu u slicnim intervalima kao i obicnu glavobolju,sve oko mene me nerviralo ali vremenom postajem grublji iako razumem to necu da prihvatim idk
Odgovori