Problem sa venama!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Ivolga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 9:02 pm

Problem sa venama!!!

Post od Ivolga »

Molim za pomoc, majka mi je onkoloski bolesnik, imala je operaciju na glavi pankreasa u januaru 2011, primala je hemot. Gemzar, takodje je u septembru imala hirursku intervenciju-illeus, s obzirom da je biopsija pokazala metastaze koja je zahvatila trbusnu maramicu, sada treba da radi CT pa da opet pocne s hemoterapijom :(
Medjutim ona je mnogo oslabila, ima snizen krvni pritisak, povrace, ima strasne bolove..... Nije joj propisana nikakva terapija, danas je pocela da prima infuzije jer je mnogo iscrpljena, ali tu dolazi do problema zbog losih vena. Ovo je moje pitanje, molim vas za pomoc.

Kada je dosla patronazna da joj daju bocu infuzije, nikako ne mogu da joj nadju venu, prvo je probala jedna sestra pa druga, pa su odustale poslije mnogo pokusaja, cekali smo na drugu smjenu, dosla je i treca sestra i poslije skoro sat vremena uspjela. Problem je cak i kad nadje venu sto su kako kaze cvorovi ii ne moze da protice rastvor. Rekli su nam za neku mast hematrombin i obloge od kupusa da probamo. Molim vas ako neko zna sto bi pomoglo u ovom slucaju da napise, mozda neki caj ili lijek bilo sto sto bi pomoglo. Hvala
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Problem sa venama!!!

Post od Slavko_slavko »

mazite hepatrombinom, moze da pomogne dosta, da pomogne da se vene poprave ali je tesko da ce se one za jako kratko vreme skroz obnoviti...meni su posle 8 ciklusa nacisto unistene i pravi je horor vadjenje krvi, cesto se sestre menjaju samo da bi izvadile krv...uvek je tu mogucnost ubacivanja porta, ukoliko nema druge mogucnosti...o tome ce doktori odluciti...
Ivolga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 9:02 pm

Post od Ivolga »

Hvala na brzom odgovoru, upravo sam uzeo mast, pa cemo vidjeti. Treba takodje sjutra da joj vade krv, vec me strah jer je tesko gledat, a mogu da mislim kako je njoj, a i poslije joj ruke skroz poplave od uboda. Za obloge od kupusa evo trazim na internet, mada prvo cemo s mascu probati.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

postoje sitnije venice sigurno, pretpostavljam da na sakama nema nista od vena, uglavnom ih ima tamo gde niko ne trazi-blize samoj podlaktici, dosta je debela koza pa boli kada se bode ali cesto vredi potraziti...mene su jednom za 5 dana koliko su mi trajale terapije boli 12 puta, jednom su mi ubacili braunilu u nogu jer nije bilo gde drugde...
samo budi disciplinovani sto se tice mazanja, meni su jednom dali da drzim oblog da mi spadne otok, ne mogu da se setim sta je tacno, znam da je ta tecnost bila zuta(rivanol?)...pomogla je ali nije oporavila vene...
Odgovori