Problem sa usnom mascu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
radnaskela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:37 pm

Problem sa usnom mascu

Post od radnaskela »

Imam losu naviku da svakodnevno cistim usi stapicima. Sto ih vise cistim, cini mi se da sve vise luce masnocu. Pre dve godine su mi se zapusile, pa sam isao kod ORL-a da mi ispere usi. Cuo sam od drugih za troprocentni hidrogen, ali se nisam usudio da ga koristim. Nasao sam u novinama - tipa Lepota i zdravlje- prirodni recept > blago se zagreje maslinovo ulje, tri kapljice se kapne u uvo i saceka se 15 minuta.
Koji je najbolji nacin da se ukloni mast iz usiju? :oops:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

cerumen prirodno mora da bude u uhu,i ne treba ga nikad potpuno ukloniti zbog zahtite bubne opne, a ako je kolichina dosta povecana ne bi bilo loshe da se opet obratish doktoru!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Verovatno je usni lekar bio opdusevljen vasim azurnim trpenjem stapica u usi?!
Za pocetak, prestanite da gurate strano telo u uho - usna mast (cerumen) je normalna i POTREBNA supstanca u uhu i nema potrebe da gurate stapice do bubne opne ne bi li iscackali (zbog cega?!) cerumen. Pranje usiju obicnom vodom onoliko kolko je spoljni usni kanal uloziv za mali prst - i to je sve. Nikakvo guranje nicega u uho, ni hidrogena ni ulja. Ukoliko Vase uho proizvodi vecu kolicinu cerumena i dolazi do zapusenja uha cerumenskim cepom te snizenja sluha, neophodno je otici ORL lekaru koji ce isprati uho i izbaciti eventualni cerumenski cep. Velika je verovatnoca da VAm se uho i zacepilo zbog stalnog potiskivanja cerumena stapicem u dubinu uha. PRESTANITE to da radite.
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Moram da se nasmejem pošto sam i ja isto to radila, svakodnevno gurala štapiće u uši, sve dok one nisu počele da pulsiraju, pa pucketaju iznutra i sl. Jedna doktorka mi je rekla da možda imam aneurizmu u vratu, pa da zato pulsira. Ja se prestravila. :lol:
Isto veče mi je iz uha ispala narandžasta kuglica (veličine sitnijeg zrna graška) već očvrsle ušne masnoće. Nekoliko dana kasnije i iz drugog.
Pulsiranje se nakon toga više nije javljalo.
Štapićima samo naguravamo masnoću sve dublje. Od tada samo pranje ušiju koliko može da se zahvati. :)
Imala sam još jedno loše iskustvo sa tim štapićima. Vatica je spala i ostala zaglavljena duboko u kanalu, pa su je doktori jedva izvukli.

Bolje te iste štapiće koristi za čišćenje tastature. :)
Pozdrav.
radnaskela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 08, 2008 10:37 pm

Post od radnaskela »

Hvala vam svima na dobronamernim savetima, trudicu se da prestanem sa ovom ruznom navikom. :wink:
Odgovori