Imam problem da kada sednem da ucim, posle 10-ak minuta citanja, meni se prispava. A kada mi se ne prispava, onda mi misli lutaju (gubim koncentraciju). Ne znam sta da radim, kako da to prevazidjem?
Inace, primetio sam da kada igram neku igricu na racunaru (igrice igram jednom mesecno) ili uzivo da mi to odrava paznju cak i kada mi se spava.
problem ucenje - spavanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: problem ucenje - spavanje
Niste dovoljno motivisani za uchenje, nemate naviku uchenja a na tome se mora raditi!
Kompjuterske igre su daleko od poredjenja sa uchenjem, razonoda i zabava su naravno uvek zanimljiviji mladom choveku a uchenje je obaveza pa je i samim tim dosadno!
Ali valjda znate zashto uchite, zbog sebe!
Samo je pitanje koliko ste ozbiljni u tome da shto pre zavrshite obaveze koje imate pa da posle imate vishe slobodnog vremena za zabavu! To je svet odraslih
Kompjuterske igre su daleko od poredjenja sa uchenjem, razonoda i zabava su naravno uvek zanimljiviji mladom choveku a uchenje je obaveza pa je i samim tim dosadno!
Ali valjda znate zashto uchite, zbog sebe!
Samo je pitanje koliko ste ozbiljni u tome da shto pre zavrshite obaveze koje imate pa da posle imate vishe slobodnog vremena za zabavu! To je svet odraslih

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: problem ucenje - spavanje
Naravno ako vas to ometa mnogo u uchenju potrazite pomoc od lekara opshte prakse, moze vam preporuchiti neki preparat za poboljshanje koncentracije ili savetovati da posetite psihologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.