problem ucenje - spavanje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
majster
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 10, 2010 8:15 pm

problem ucenje - spavanje

Post od majster »

Imam problem da kada sednem da ucim, posle 10-ak minuta citanja, meni se prispava. A kada mi se ne prispava, onda mi misli lutaju (gubim koncentraciju). Ne znam sta da radim, kako da to prevazidjem?

Inace, primetio sam da kada igram neku igricu na racunaru (igrice igram jednom mesecno) ili uzivo da mi to odrava paznju cak i kada mi se spava.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: problem ucenje - spavanje

Post od tamaraft »

Niste dovoljno motivisani za uchenje, nemate naviku uchenja a na tome se mora raditi!

Kompjuterske igre su daleko od poredjenja sa uchenjem, razonoda i zabava su naravno uvek zanimljiviji mladom choveku a uchenje je obaveza pa je i samim tim dosadno!

Ali valjda znate zashto uchite, zbog sebe!

Samo je pitanje koliko ste ozbiljni u tome da shto pre zavrshite obaveze koje imate pa da posle imate vishe slobodnog vremena za zabavu! To je svet odraslih :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: problem ucenje - spavanje

Post od tamaraft »

Naravno ako vas to ometa mnogo u uchenju potrazite pomoc od lekara opshte prakse, moze vam preporuchiti neki preparat za poboljshanje koncentracije ili savetovati da posetite psihologa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori