Pri rođenju sam imao nespušteni testis koji sam operirao u drugoj godini života i vratio u normalan položaj.
Sve je bilo OK dok nisam slučajno primjetio tamo negdje oko desete godine da mi desni testis nedostaje,tada sam mislio da to nije nikakav problem dok nisam saznao donedavno da je to vrlo opasno.
Ako je neko čuo za ovaj problem ili zna nešto o tome volio bih da nešto napiše o tome HVALA.
Problem TESTIS!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Opasno moze biti iz 2 razloga : sterilitet i tumor.
Ukoliko se testis nakon hirurskog spustanja u skrotum opet vratio u trbuh,mada ne znam kako je to moguce i znam da je to vrlo retko,taj testis vise nije funkcionalan u smislu proizvodnje spermatozoida.Medjutim,za normalan fertilite (plodnost) nisu neophodna oba testisa jer cak i jedan od njih produkuje dovoljnu kolicinu spermatozoida te nema potrebe za preveliku brigu.Ukoliko je slucaj da se oba testisa nisu spustila nego u duzem vremenskom periodu ostala u trbuhu,.sterilitet je verovatan.
Druga stavka,svakako vise zabrinjavajuca,jeste sto je pojava tumora na nespustenom testu visestruko veca nego na spustenom.
Zato je neophodno da se javis urologu koji ce te pregledati,uraditi neka snjimanja i predloziti odgovarajuci terapiju.
Ukoliko se testis nakon hirurskog spustanja u skrotum opet vratio u trbuh,mada ne znam kako je to moguce i znam da je to vrlo retko,taj testis vise nije funkcionalan u smislu proizvodnje spermatozoida.Medjutim,za normalan fertilite (plodnost) nisu neophodna oba testisa jer cak i jedan od njih produkuje dovoljnu kolicinu spermatozoida te nema potrebe za preveliku brigu.Ukoliko je slucaj da se oba testisa nisu spustila nego u duzem vremenskom periodu ostala u trbuhu,.sterilitet je verovatan.
Druga stavka,svakako vise zabrinjavajuca,jeste sto je pojava tumora na nespustenom testu visestruko veca nego na spustenom.
Zato je neophodno da se javis urologu koji ce te pregledati,uraditi neka snjimanja i predloziti odgovarajuci terapiju.
E ovako bio sam kod urologa i ustanovilo se da imam oba testisa,ali da je desni testis atrofirao i da je veličine zrna kafe.
Urolog kaže da netreba nikakav operativni zahvat i da se ne smijem baviti teškim fizičkim aktivnostima,ali sve je uredu samo što je atrofirao.
Po njemu ne treba nikakav operativni zahvat.
Ako može mišljenje.Hvala
Urolog kaže da netreba nikakav operativni zahvat i da se ne smijem baviti teškim fizičkim aktivnostima,ali sve je uredu samo što je atrofirao.
Po njemu ne treba nikakav operativni zahvat.
Ako može mišljenje.Hvala