Problem sa telesnom tezinom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
driftboris
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2013 2:34 pm

Problem sa telesnom tezinom

Post od driftboris »

Pozdrav svima, imam 19god i imam problem sa telesnom tezinom. Naime vucem 55-60kg jos od osnovne i nikako da se razvijem ili da se ugojim, mogu slobodno reci da sam jedno vreme se lose hranio po nekad i jednom na dan ili u jednomp reiodu sam bio po celog dana na PC. Sada sam krenuo malo bolje da se hranim imam oko 4 obroka dnevno, posle vecere obicno jedem opet oko 2-3 sata. Ali i dalje to nista ne menja, poceo sam i da vezbam malo..

Potreban mi predlog kako da se hranim, cime da se hranim, koliko da vezbam itd da bih povecao telesnu tezinu. Hvala svima
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Problem sa telesnom tezinom

Post od aa_aca »

Организму треба времена да се навикне на више хране. Само полако, немој да претерујеш ни са вежбањем ни са храном.

Колико си висок?
driftboris
Novi član
Novi član

Post od driftboris »

Visok sam 1.70-1.75. bas mi smeta sto sam "Mlitav" Bio bih zahvalan kada bi mi neko preporucio cime da se hranim kao naprimer sto su mi predlozili belo miso itd...?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ма какво бело месо? Пилетину? Пилетина је у данашње време пуна хормона и антибиотика тако да уопште није здрава. Ако можеш да нађеш домаћу пилетину која је гајена на природан начин, онда у реду. Беланце од куваног јајета је одличан извор протеина, али не претеруј. Ваљда ће се јавити неки дијететичар да ти да још који предлог.

Међутим, неће те храна сама по себи ојачати. То што си почео мало да вежбаш је одлично. Постепено повећавај интензитет вежбања, али не претеруј јер код претераног вежбања не долази до изградње мишића него разградње. Посаветуј се на неким тренером или купи књигу. Мени је једна стара књига била одлична. Зове се "Снажно тело за шест месеци" од Петра Челика.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Samo strpljivo i kao sto kaze aca--vezbaj a ne preteruj--jedi a ne preteruj.
U svakom slucaju najbitnije je da si fizicki aktivan i da dovoljno jedes raznovrsnu hranu i sve ce biti ok--doci ce vreme kad ces pozeleti da si mrsaviji veruj mi..
driftboris
Novi član
Novi član

Post od driftboris »

Ok, Hvala svima na lepim odgovorima.
Odgovori