problem!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
parabolic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 11:19 am

problem!

Post od parabolic »

pozdrav svima na forumu!

da li bi neko mogao da da savet ili resenje povodom sledeceg problema...
evo o cemu se radi:
vec duze vreme imam problema sa disanjem ( traje oko 2 meseca ), zacepi mi se nos, ili leva strana ili desna strana posebno ili obe strane potpuno, znaci nema pravila, grlo mi se osusi ( barr takav imam osecaj ), a ujutro kada se probudim imam sukrvicav ispljuvak, sekret iz nosa je sluzav i zut i ima cudan miris, opste stanje je malaksalost, brzo se zamaram. Imam 27 god, pusac, u proseku 1/2 kutije dnevno.
bio sam kod ORL, uradio alergo test, nema nikakvih alergija, nisam dobio nikakvu terapiju, problem ne prolazi a dijagnoza je devijacija nosne pregrade.
Ima li ikakve veze ta devijacija sa ovim problemom?

Hvala unapred za eventualnu pomoc, savet ili direktivu sta dalje raditi...
zahvalan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2005 10:51 pm

Post od zahvalan »

Dragi Prijatelju,
Najverovatnije je to sve od nosne devijacije.Nisam strucnjak ali imam iste simptome kao i Ti tako da sam skoro skroz siguran da Ti je to od devijacije.Kod mene je rec o devijaciji leve nozdrve.Ta devijacija se operise i posle se sve smiruje,ipak ja je ne smem operisati jer mi je posao vezan sa glaso i ne bih mogao toliko dugo da izostajem sa posla koliko traje rahabilitacija posle operacije (do mesec dana).Zbog te devijacije tokom noci dolazi do hrkanja pa se zato grlo osusi.Ako uspes da nadjes u apoteci AnginaMCC pastile(za sisanje) - one ce Ti pomoci jer sredjuju problem "suvog "grla.
Nemoj se nervirati jer to nije nikakva bolest nego jednostavno smo se tako rodili - nekome smeta a nekome ne.Uzimaj puno vitamina i dosta tecnosti.
Problem je sto se i po pojavi najmanje prehlade ta devijacija nekako "upali" pa pravi probleme.
Posavetuj se sa ORL ili jos bolje sa fonijatrom koji su Ti dalji koraci ako Ti devijacija bude pravila vece probleme.
Puno TE pozdravljam i sve najbolje Ti zelim
mazam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 4:55 pm

Post od mazam »

Dragi Parabolik,
Nisam doktor. Mozda ne bi bilo lose da uradis i bris nosa i grla, zbog tog cudnog mirisa i sukrvice. Ja imam devijaciju desne strane i hronicne upale sinusa, tako da mi je curenje zbog toga, ali i zbog CIGARETA!! :(
To jest doka sam pusila kutiju dnevno ujutru mi je obavezno bilo suvo grlo i strana nosa na kojoj spavam zapusena. Sada sam skoro prestala da pusim (do tre cigarete dnevno) i skoro se sve povuklo!!!! ja sam alergicna na kucnu prasinu i buba svabe, pa je to ono sto je ostalo da mi smeta.
sto znaci, ako mozes pokusaj da ostavis cigarete, sigurno ces se bolje osecati u svakom smislu!!!!! :wink:
Odgovori