Problem sa stolicom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Zloca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 5:59 pm

Problem sa stolicom

Post od Zloca »

Naravno ne drvenom :wink: Imam vec par meseci neredovnu stolicu sa efektima ceste diareje nemam bolova ali kada moram da idem u tolet brate idem i preko ljudi ako treba :-? .Posto zivim preko veoma je tesko doci do doktora otprilike cekam isto vreme koliko imam taj problem.Pre dve godine uradjena mi je operacija odstranjivanje zucne kese od tog vremena sam se puno ugojio:mozda i to ima neke veze sa ovim problemom.Posto je ovo vec pocelo debelo da me iritira stvarno bi mi dobro dosao bilo kakav savet da se resim ovog poblema.Unapred hvala
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

Caj od lista dunje mi je zaustavio dijareju za 2 dana,ali koliko shvatam ti imas problem i sa zatvorom.U tom slucaju jedem suve kajsije.E,sada kada imas ta dva problema u isto vreme...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Merylin je upravu ali evo da ti dam jos jedan savet,sta bih ja uradila.
Znam jer zivim preko kao i ti da je tesko doci do doktora!
Ti moras kod doktora da bih se "mozda"uradila kolonoskopija i ostale analize.Kada sam imala problema sa tvrdom stolicom nisam znala da ce doktor to smatrati za ozbiljno ali me momentalno poslao na kolonoskopiju i tada mi je viden ulcer na dvanaestopalacnom crevu.Poslana sam i na barium da vide zeludac,poslana sam i na gastroskopiju.Tako da ja mislim da bih se trebao obratiti doktoru!Mene su pretresli zbog toga! :wink:
Moze biti nista,a moze biti nesto! :wink:
Ako svi nalazi budu ok........onda je mozda zbog takozvanog stresa.To je samo moje misljenja........pa ti odluci sta ces dalje!
Puno pozdrava i sretno,a do tada uradi kao sto ti je Merylin rekla.
Cao
Zloca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 30, 2007 5:59 pm

Post od Zloca »

Hvala na savetu Merylin mada je ovde tesko naci takav caj posto na severu raste samo jabuka i krompir :-? .Potrudicu se da nadjem to jos jednom hvala.
Probacu malo alternativne medicine ali cu obavezno otici kod lekara kad dobijem sugavo vreme.Sta je sigurno sigurno je kao sto kaze Ontario hvala i tebi puno na savetu.Mada ti najverovatnije mozes da shvatis koliko je to ovamo iscrplujuce.Za pregled na akutnom se ceka najmanje 8 sati a da ti ne pricam kad trebas da ides od tvog doktora tu si vec ostario najmanje 3 meseca pa ti vidi.Nadam se da je u Kanadi malo bolje makar sto se toga tice.hvala jos jednom ovakvi saveti mi puno znace.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Postovani,
Ne znam kako je kod vas ali ovde se na slobodno moze kupiti lek za zaustavljanje dajareje pa probajte pitati u apoteci.Posavetujte se sa njima prije nego sto kupite.Oni znaju sta da vam daju.Ne znam kako vas stomak podnosi mleko ali recimo ovde ima jako puno ljudi koji su alergicni,ne podnose laktozu sto ima u mleku i mlecnim proizvodima.Sa istim problemima kao sto vi imate muz se obratio lekaru i tada su mu sve pretrage uradili i na kraju nista sem unutarnjih hemoroida nisu nasli.Zbog tih hemoroida nije imao dajareju tako da se na kraju verovali ili ne svelo da je zbog anxiety,tj stresa.Ja verujem u njegovom slucaju posle svih mogucih pretraga da nisu mogli nista promasiti jer bi bilo apsurdno.Razmisljajte o hrani koju pojedete prije nego sto se to desi.
Mozda je nesto zbog toga,mozda ne ali definitivno zakazite kod lekara.
Znam da se dugo ceka i ovde je isto evo ja cekam u proseku da vidim svakog specijalistu 3-4 meseca tako da vas potpuno razumem.Neke i do 6 meseci ali nemojte gubiti nadu.Idite kod vaseg family doktora da vas uputi dalje ili na snimanja ili direktno kod specijaliste.Mozda ce vas poslati na vadenje krvi,mokrace,a mozda cak i da uradite analizu stolice.
Znaci zakazite i u meduvremenu posmatrajte boju stolice,posmatrajte sta jedete i posmatrajte da li se osecate stresno prije nego sto to pocne.
Mome muzu smeta krem za kafu.Smeta i meni ali se meni izrazava na drugi nacin,a ne kao vama.Mi imamo obadvoje problema sa kiselinom u zelucu tako da kafa............
Ja vam zelim puno srece i kao sto rekoh nemojte se jako sekirati jer JA MISLIM,moje misljenje posto nemate temperaturu niti bolove,nemate ni krvavu stolicu da nije nista opasno.Mozda je zaista stres u pitanju a da toga niste ni svesni.........jer ja znam kako je nama preko :wink:
Pozdrav
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Radi se o osusenom listu dunje,koji se moze kupiti u svakoj prodavnici Zdrave hrane,verujem i kod vas.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Neophodno je dati stolicu na analizu, nakon toga redom pregled digestivnog trakta.....Sta reci, do doktora mozda nije lako doci, ali vase zdravlje je u pitanju. Odlucite sami....
Odgovori