Pre 12 dana sam u tuci dobio udarac metalnom sipkom u predelu rebara. Posle dva dana sam otisao u urgentni centar da na osnovu povreda uzmem papire koji su mi bili potrebni za sud, tada su mi na ultrazvuku otkrili povredu slezine.Slezina mi je pokrivena hematomima i njen donji deo je znatno ostecen, ali ne krvari. Onda su mi uradili nesto sto mislim da se zove citofiks (probusili mi stomak i gurnuli plasticno crevo u njega) i smestili me na odeljenje hirurgije da mogu da me kontrolisu da li cu dobiti unutrasnje krvarenje.Posle 6 dana u urgentnom stanje je ostalo isto krvna slika mi je bila u redu, nisam imao mucninu, vrtoglavicu, temperaturu, nisam osecao nikakve bolove uglavnom sve je bio u redu.Sesti dan doktori odlucuju da me ipak operisu to jest izvade slezinu iako su do tad pricali da mirovanje moze da pomogne.Posto se stanje nije promenilo od mog dolaska u urgentni a odluka o operaciji je doneta odjednom i ako su do tad pricali da za tim nece biti potrebe odlucio sam da izadjem iz bolnice na sopstvenu odgovornost. Savete koje sam dobio su konstantno mirovanje bez naglih pokreta da hematomi ne bi pukli i pocelo unutrasnje krvarenje i lagana ishrana. Roditelji su mi nabavili razne cajeve, trave i povrce koje bi trebalo da mi dodatno pomogne.Zanima me da li imate jos neki savet za mene i u slucaju da operacija ipak bude neophodna koje su posledice zivota bez slezine (da li cu smeti da nastavim da se bavim sportom, da li cu morati da pazim sta jedem i pijem itd.). Imam 18 godina
Unapred hvala
Problem sa slezinom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin